ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Δράσεις με "σκοπό μορφωτικό" στις φυλακές Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 μ.μ. | |
Δράσεις με "σκοπό μορφωτικό" στις φυλακές Ναυπλίου
Με "σκοπό μορφωτικό"στις φυλακές Ναυπλίου ( αγροτικές και δικαστικές) υλοποιείται ένα σπουδαίο πρόγραμμα που αφορά την επιμόρφωση-ψυχαγωγία των κρατουμένων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.

Το πρόγραμμα με τίτλο ΄΄σκοπός μορφωτικός’’ υλοποιούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Μεταπτυχιακού τμήματος που συντονίζει η ομότιμος καθηγήτρια κ. Άλκηστις Κοντογιάννη.
Δεκάδες κρατούμενοι συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες ομάδες όπως θεάτρου, ζωγραφικής, ελληνικής γλώσσας , κατασκευών ,μουσικής κλπ στις οποίες διδάσκουν , εθελοντικά, δάσκαλοι , καθηγητές, σκηνοθέτες και άλλοι.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής ενημερώθηκε σε επιτόπια επίσκεψη του ενώ το απόγευμα , παρουσία του Γενικού Γραμματέα αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχη Φυτράκη έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος .

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης ο κ. Φυτράκης ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στο πρόγραμμα και τόνισε ότι ΄΄ στόχος του Υπουργείου ήταν εξ αρχής η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, σε όλη την Ελλάδα, που βοηθούν σημαντικά τους κρατούμενους τόσο στο διάστημα του εγκλεισμού τους όσο και στην , μετέπειτα, κοινωνική τους επανένταξη ΄΄.
Σε λεπτομέρειες του μορφωτικού αυτού προγράμματος αναφέρθηκαν η διευθύντρια των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας κ. Ευαγγελία Κατερίνη, των δικαστικών φυλακών κ. Γιάννης Μπαρμπαγιάνης , ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θανάσης Κατσής ,η συντονίστρια του προγράμματος κ. Κοντογιάννη και άλλοι.

Στην εκδήλωση το ΄΄παρών ΄΄ έδωσαν , μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος αντεισαγγελέας πρωτοδικών -επόπτης της φυλακής κ. Νίκος Μαργαρίτης πολλοί εκπαιδευτές-εθελοντές, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και η πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα κ. Γιώτα Κοζομπόλη (βουλευτής Μεσσηνίας).

Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή:ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ