ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας: Ο Κλάδος δεν θα ανεχθεί άλλα πισωγυρίσματα!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:37:00 π.μ. | |
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας: Ο Κλάδος δεν θα ανεχθεί άλλα πισωγυρίσματα!
Στο νομό μας μετά από τις συνεδριάσεις των τριμερών επιτροπών (Διευθυντής Εκπαίδευσης ως πρόεδρος και ο οικείος Δήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο του οικείου Συλλόγου Εκπαιδευτικών ως μέλη) οι δήμοι Επιδαυρίας ,Ερμιονίδας και Άργους –Μυκηνών με ομόφωνες αποφάσεις εντάχτηκαν στο νέο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Έτσι από την Τετάρτη 2 Μαΐου έως και τις 18 Μαΐου 2018 στους τρεις παραπάνω δήμους οι συναδέλφισσες-οι νηπιαγωγοί πρέπει να γράφουν υποχρεωτικά και τα προνήπια, σύμφωνα την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που εξέδωσε η κυβέρνηση.

Φυσικά και στο δήμο Ναυπλιέων -που δεν ισχύει η υποχρεωτική εγγραφή των προνηπίων-η εγγραφή των προνηπίων θα γίνεται στα νηπιαγωγεία του Δήμου όπως έως σήμερα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 25 μαθητών ανά τμήμα.

Θεωρώ ότι η αναπάντεχη και εκ των υστέρων ανάκληση της θετικής του ψήφου από τον εκπρόσωπο του Δήμου Άργους –Μυκηνών, για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, αποτελεί πλήγμα για την εκπαίδευση στο νομό μας.

Καλώ τους κυβερνητικούς υπεύθυνους να μην υπαναχωρήσουν, ώστε τα νηπιαγωγεία τους δήμου Άργους –Μυκηνών να παραμείνουν στο νέο σύστημα της διετούς υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Επίσης καλώ τις συναδέλφους νηπιαγωγούς να εφαρμόσουν την (ΚΥΑ) αγνοώντας τις υποδείξεις περί του αντιθέτου διαφόρων παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι πραγματικά αποκαλυπτικό πως θέλουν να υποτάξουν το Δημόσιο Σχολείο στη λογική της εμπορευματοποίησης, των τροφείων και των κουπονιών (Vouchers) ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο.

Οι πολέμιοι της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης να πάρουν απάντηση τώρα! 
Ο Κλάδος δεν θα ανεχθεί άλλα πισωγυρίσματα! 
Φτάνει πια! 
Όλοι μαζί στον αγώνα για το Σχολείο που ονειρευόμαστε και αξίζει στα παιδιά μας! 

Δικός σας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΕΜΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ