Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:45:00 μ.μ. |
Ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Ναύπλιο
Συνεργείο της εταιρείας "Οικοανάπτυξη"  για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκτελεί ψεκασμό κατά των κουνουπιών στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018. 
Η καταπολέμηση των κουνουπιών στο περιαστικό και αγροτικό σύστημα αφορά κυρίως ψεκασμούς προνυμφοκτονίας σε αποστραγγιστικά κανάλια, ρέματα, εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών και πλημμυρισμένες εκτάσεις. 

Οι ψεκαστικές επεμβάσεις αφορούν κυρίως επεμβάσεις προνυμφοκτονίας και τα προνυμφοκτόνα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι το DUDIM 15SC και το VECTOBAC 12SC. 
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το έργο εκτελείται και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, δηλαδή Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. 

Συνολικά, πραγματοποιούνται έλεγχοι για την παρουσία προνυμφών κουνουπιών και ψεκασμοί σε 665 οικισμούς και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Π.Ε. Αργολίδας: 4 Δήμοι, 56 Οικισμοί
Π.Ε. Αρκαδίας: 4 Δήμοι, 68 Οικισμοί
Π.Ε. Κορινθίας: 6 Δήμοι, 107 Οικισμοί
Π.Ε. Λακωνίας: 5 Δήμοι, 156 Οικισμοί
Π.Ε. Μεσσηνίας: 6 Δήμοι, 278 Οικισμοί 
Για την παρακολούθηση των ακμαίων κουνουπιών, χρησιμοποιούνται εντομοπαγίδες διοξειδίου του άνθρακα-φωτός οι οποίες τοποθετούνται σε εβδομαδιαία ή 15ήμερη βάση σε επιλεγμένες θέσεις και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ