Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Σφοδρή σύγκρουση για συμβασιούχους Πατούλη -Σκουρλέτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. | |
Σφοδρή σύγκρουση για συμβασιούχους Πατούλη -Σκουρλέτη
Στα άκρα έφτασε η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεύτερου στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ,αποτυπώνοντας τις τεταμένες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ και της Αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι χειρισμοί του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τις προσλήψεις των συμβασιούχων-«παρατασιούχων» στους δήμους.

Ο κ. Πατούλης κατηγόρησε τον κ. Σκουρλέτη για λαναθασμένους χειρισμούς σε σχέση με τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», στους οποίους, όπως είπε, η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα μονιμοποιήσει. Αποτέλεσμα, να υπάρξει έκρηξη του υπουργού Εσωτερικών.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πατούλης: Είχαμε οκταμηνίτες για τους οποίους χωρίς να ρωτήσετε τους δήμους δώσατε παράταση. Και στη συνέχεια υποσχεθήκατε ότι θα πάνε σε μόνιμες θέσεις.

Σκουρλέτης: Να μην λέτε ψέματα. Είναι ντροπή.

Πατούλης: Παρακαλώ ψυχραιμία. Ότι θέλετε να το πείτε μετά στην δική σας παρέμβαση. Παρακαλώ εσείς μην ψεύδεστε κύριε υπουργέ….Εσείς δεν ξέρω πού μένετε. Οι υπόλοιποι πάντως μείναμε με σκουπίδια στις πόλεις το Πάσχα. Ξέρετε πόσοι μόνιμοι έχουν μείνει σήμερα στους δήμους;

Σκουρλέτης: Μην παίζετε με τους ανθρώπους.

Πατούλης: Τι δουλειά έχετε εσείς να προσλαμβάνετε. Οι δήμοι έχουν τα χρήματα. Αυτοί θα έπρεπε να προσλαμβάνουν.

Πάντως ο κ. Σκουρλέτης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο περισταστικό, και όταν μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Πατούλη, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστό αν θέλει να απαντήσει, έδωσε αρνητική απάντηση.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ