ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Φαντασμαγορικό θέαμα στο κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. |
Φαντασμαγορικό θέαμα στο κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη (βίντεο)
 Το κάψιμο του Ιούδα, ένα ξεχωριστό έθιμο, αναβίωσε και φέτος όπως κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα στο κεντρικό λιμάνι της Ερμιόνης.
Η αναπαράσταση της «τιμωρίας» του φιλάργυρου Ιούδα στην Ερμιόνη συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που έσπευσε από κάθε σημείο της Ελλάδας για να το δει από κοντά.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανήμερα του Πάσχα φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα από υφάσματα, ξύλα, άχυρα στο οποίο τοποθετούν επίσης και ορισμένες κροτίδες. Εν συνεχεία βάζουν τον Ιούδα σε ξύλινη σχεδία στο λιμάνι και μετά τη λειτουργία της Αγάπης τον καίνε.
Βάρκες με αναμμένα καπνογόνα κινούνται κυκλικά γύρω από το ομοίωμα και τελικά το πυρπολούν, δίνοντας τη χαριστική βολή στον μαθητή που πρόδωσε τον Ιησού. Την ίδια στιγμή χιλιάδες πυροτεχνήματα κάνουν τη νύχτα - μέρα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, η πολιτευτής της ΝΔ κ. Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τάσος Τζανής, ο αντιδήμαρχος κ. Μπορίκας, ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Χρήστος Δάγκλης κ.α.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ