ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Παρεμβάσεις της «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 μ.μ. |
Παρεμβάσεις της «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας
Από την πολυθεματική και πολύωρη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 24/4/18, ξεχωρίζουμε μερικά από τα θέματα που θίξαμε και την απασχόλησαν:

- Ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομών για τον πρωτογενή τομέα: Υπάρχει ανάγκη να γίνει άμεσα συνάντηση εργασίας με τα αρμόδια υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών) για όλα τα μεγάλα έργα άρδευσης και ύδρευσης σε κάθε περιφερειακή ενότητα, που έχουν ξεκινήσει δεκαετίες τώρα, έχουν κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν έχουν παραδοθεί προς χρήση στους δημότες. Το ζητούμενο είναι, για κάθε ένα από αυτά (Φιλιατρινό Φράγμα Μεσσηνίας, Ασωπού Κορινθίας, Ανάβαλου Αργολίδας, Ταμιευτήρας Τάκα Αρκαδίας και Φράγμα Κελεφίνας Λακωνίας) να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες (δίκτυα άρδευσης κ.ά.) ώστε να λειτουργήσουν πλήρως και σωστά για τους κατοίκους. Ήδη ξοδεύουμε μεγάλα ποσά για τη συντήρησή τους χωρίς άμεσο αντίκρισμα στον πρωτογενή τομέα και στα προβλήματα υδρεύσεων των περιοχών.

- Μεταφορά μαθητών: Όσον αφορά τη διενέργεια των ηλεκτρονικών διαγωνισμών μεταφοράς των μαθητών, αφού παρατηρούμε ότι καθυστερήσαμε σημαντικά σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας, απομένει ακόμα σε εκκρεμότητα για απαράδεκτους λόγους ο αντίστοιχος στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας! Μια πρώτη διαπίστωση είναι ότι με την υλοποίησή τους «κινούμαστε» σε θετική κατεύθυνση, αρκεί βλέποντας και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών να είμαστε «ανοιχτοί» στις απαραίτητες προσαρμογές με σκοπό τη σωστή, ασφαλή, έγκαιρη, αποτελεσματική και οικονομική μεταφορά των μαθητών.

- Αναθέσεις νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας: Δε μπορεί να συνεχίζονται οι δεκάδες αναθέσεις νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας σε δικηγόρους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό γίνεται με υποκειμενικό, επιλεκτικό τρόπο, που συνοδεύεται άλλοτε από τις ελάχιστες χαμηλές αμοιβές και άλλοτε από πλουσιοπάροχες απολαβές. Πρέπει, ιδιαίτερα για τις ανάγκες της «έδρας» και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας και Μεσσηνίας, να γίνουν σταθερές προσλήψεις νομικών συμβούλων που θα κοστίσουν υποπολλαπλάσια και θα καλυφθούν πλήρως και σωστά οι ανάγκες σε νομική στήριξη όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Μέχρι τότε σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους των περιφερειακών ενοτήτων, πρέπει να γίνονται αναθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια.

- Άρδευση στο Δήμο Μεσσήνης: Για την πρόταση του Δήμου Μεσσήνης σχετικά με τη βελτίωση των υποδομών άρδευσης στον πρωτογενή τομέα, με δίκτυα και κατασκευή μικρών φραγμάτων (στις περιοχές Ελληνοεκκλησιά, Τρίκορφο κ.α.) η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει με την ένταξη των απαραίτητων μελετών σε δύο φάσεις. Στην 1η φάση θα διαθέσει το ποσό των 240.000 ευρώ.

- Κατεστραμμένος Δρόμος Κιτριών: Για τον παραλιακό κατεστραμμένο δημοτικό δρόμο του Δήμου Δυτικής Μάνης προς Κιτριές, έχει εκφραστεί επανειλημμένως η βούληση της Περιφέρειας, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης, να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην επισκευή και αναβάθμισή του. Για την ώρα εδώ τον πρώτο λόγο έχει ο Δήμος Δυτικής Μάνης, που ολοκληρώνοντας τις εργασίες για την αποχέτευση στην περιοχή, έχει αναδείξει ανάδοχο για το έργο αυτό.

Η παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ