ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Αποστόλου σε Ανδριανό για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πίστωση δικαιούμενων ποσών σε νέους αγρότες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. | |
Αποστόλου σε Ανδριανό για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πίστωση δικαιούμενων ποσών σε νέους αγρότες
 Στην 2716/18-1-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πίστωση δικαιούμενων ποσών σε νέους αγρότες απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου.

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτημάτων στήριξης στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 έτους 2016, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των συμπληρωματικών δικαιολογητικών των εν δυνάμει δικαιούχων και της αξιολόγησης των ενστάσεων, παρουσιάστηκαν δυσχέρειες στην ανάπτυξη του σχετικού υποσυστήματος στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), το οποίο είναι αρμοδιότητα της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων). Με την παράδοση του συστήματος στις Περιφέρειες έγινε δυνατή η καταχώρηση των αποτελεσμάτων/πορισμάτων των αξιολογήσεων από τις Περιφέρειες.

Στις Περιφέρειες, όπου ο συνολικός προϋπολογισμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν υπερβαίνει τον διαθέσιμο, με αποτέλεσμα την ύπαρξη επιλαχόντων, γίνεται υπερδέσμευση με σκοπό:

α) την ένταξη στον πίνακα των δικαιούχων των αιτημάτων ενστάσεων που συγκεντρώνουν βαθμολογία ανώτερη του πρώτου επιλαχόντα, σύμφωνα με τους Πίνακες Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης ανά Περιφέρεια και

β) την ένταξη στον πίνακα των δικαιούχων, λόγω αναπροσαρμογής του προϋπολογισμού, επιλαχόντων που καλύπτονται από το νέο όριο των διαθέσιμων πιστώσεων ανά Περιφέρεια.

Οι απαραίτητες διαδικασίες για την πληρωμή των δικαιούχων νέων γεωργών (των επιλαχόντων) στο ΠΣΚΕ μετά την υπερδέσμευση βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι πληρωμές για τους εν δυνάμει έχουν πραγματοποιηθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα και για τους επιλαχόντες.».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ