Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού για την εκτίμηση των ζημιών στα βερίκοκα από την έντονη πρόσφατη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:43:00 π.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού για την εκτίμηση των ζημιών στα βερίκοκα από την έντονη πρόσφατη χαλαζόπτωση σε περιοχές του Άργους
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών στα βερίκοκα από την έντονη πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Άργους.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου σε περιοχές του Άργους (Χούνη, Σταθέικα, Αεροδρόμιο κ.α.) προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή βερίκοκου και άλλων καλλιεργειών.

Με δεδομένη την ήδη πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών και το γεγονός ότι οι ίδιοι πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους, καθίσταται αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών της αποζημίωσης αλλά και η λήψη ευνοϊκών προβλέψεων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση της 6ης Απριλίου σε περιοχές του Άργους”.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ