ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Βούλιαξε από κόσμο το Ναύπλιο στη συνάντηση των Επιτάφιων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 π.μ. |
Βούλιαξε από κόσμο το Ναύπλιο στη συνάντηση των Επιτάφιων (βίντεο)
 Με κάθε λαμπρότητα έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 η συνάντηση των επιταφίων στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την κατανυκτική αυτή τελετή.
 Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας μετά την λιτανευτική πομπή, συναπαντήθηκαν όλοι μαζί στην κεντρικότερη πλατεία του Ναυπλίου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου. Πιο νωρίς έγινε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νομού .
 Στην περιφορά του επιταφίου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος ,η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ε.Παναγιωτοπούλου , ο περιφερειακός σύμβουλος Γ.Γαβρήλος ,η επιτετραμμένη Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Π.Καλκούνου κα.
Αμέσως μετά την συνάντηση των Επιταφίων σε κλίμα κατάνυξης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο των πασχαλινών εκδηλώσεων, φιλοξένησε την παγκοσμίου φήμης «Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία» και την χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.
Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του Δήμου είχαν την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά βυζαντινά μουσικά ηχοχρώματα με την ερμηνεία των Ύμνων των Αγίων Παθών και του Μ. Σαββάτου, υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου καθηγητή της Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής κ. Μιχαήλ Μακρή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ