ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Διήμερη Εκδρομή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παραρτήματος Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:01:00 π.μ. |
Διήμερη Εκδρομή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  Παραρτήματος Ναυπλίου
Πραγματοποιήθηκε 14&15 Απριλίου 2018, διήμερη εκδρομή που οργάνωσε το Παράρτημα Ναυπλίου σε Σπάρτη – Γύθειο – Μονεμβασιά – Σπήλαια Δυρού – Αρεόπολη και Αγία Θεοδώρα Βάστας.

Την 1η ημέρα αναχωρήσαμε το πρωί από το Ναύπλιο για Σπάρτη όπου επισκεφτήκαμε το μουσείο Ελιάς και ελληνικού λαδιού, με εκθέματα και μηχανισμούς από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας,συνεχίσαμε για το γραφικό λιμάνι του Γυθείου με νεοκλασικά που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά, το κατάφυτο νησάκι Κρανάη ή Μαραθονήσι, τον επιβλητικό φάρο, τον πύργο Τζαννετάκη και καταλήξαμε στη Μονεμβάσια όπου και διανυκτερεύσαμε.
Επισκεφτήκαμε την ρομαντική «ανθομύριστη καστροπολιτεία» του μεσαιωνικού διατηρητέου οικισμού, περιπλανηθήκαμε στο κάστρο με τα Βενετσιάνικα και τα Βυζαντινά αρχοντικά, το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, τον κεντρικό δρόμο με το βυζαντινό καλντερίμι που οδηγεί στην κεντρική πλατεία με το παλαιό κανόνι και. την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, τις 40 εκκλησιές και τις καμάρες που από κάτω τους διασταυρώνονται τα λιθόστρωτα καντούνια.
Την 2η ημέρα επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο Γλυφάδα στο Δυρό, ένα από ομορφότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα καθώς το διασχίζουμε με την βάρκα. 
Κατόπιν επισκεφτήκαμε την γραφική Αρεόπολη, την αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων, ένα παραδοσιακό οικισμό, από τους ωραιότερους στην Ελλάδα. Από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 στις 17 Μαρτίου. 
Τέλος προσκυνήσαμε το εκκλησάκι της Αγ. Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας από την στέγη του οποίου προβάλλουν 17 δέντρα και από τα θεμέλιά του αναβλύζει νερό.

Ο οδηγός μας ήταν πολύ προσεκτικός και όλοι οι εκδρομείς συμμετείχαμε με καλή διάθεση και όρεξη για να απολαύσουμε τις ομορφιές της περιοχής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ