Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Τέταρτη η Πελοπόννησος σε παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 μ.μ. | |
Τέταρτη η Πελοπόννησος σε παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
 Στα «πρώτα» συνεχίζει να παίζει η περιοχή μας στους στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους που γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Την εβδομάδα 9 - 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 13.800 οχήματα, δίνοντας προτεραιότητα στην παράβαση για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Η Πελοπόννησος ήρθε 4η στην Ελλάδα με βεβαίωση συνολικά 80 παραβάσεων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

879 παραβάσεις

Το πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας», σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων στην επικράτεια.

Έτσι, την προηγούμενη βδομάδα, από 9 έως 15 Απριλίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην παράβαση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, από 688 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν 13.800 οχήματα και βεβαιώθηκαν 879 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

4η η Πελοπόννησος

Οι περισσότερες παραβάσεις που αφορούν στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, όπου βεβαιώθηκαν 178, της Κρήτης με 100 παραβάσεις, της Κεντρικής Μακεδονίας με 89 και της Πελοποννήσου με 80 παραβάσεις.
Οι έλεγχοι, όπως τονίζεται από την Αστυνομία, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: tharrosnews.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ