ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Έκθεση: «Γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον. Η διώρυγα της Κορίνθου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. |
Έκθεση: «Γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον. Η διώρυγα της Κορίνθου»
Η έκθεση με τίτλο «Γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον. Η διώρυγα της Κορίνθου», η οποία συνδιοργανώνεται από το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και την ομάδα διπλωματικής εργασίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ: Μαργαρίτα Ζακυνθινού-Ξάνθη, Έλενα Μυλωνά, Ζωή Τζουνίδου, εγκαινιάζεται στις 26 Απριλίου στο Μέγαρο Διομήδη, έδρα του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας (3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα).

Η έκθεση συνδέει την ιστορία της διώρυγας με ένα όραμα πολιτισμικής ανάπτυξης.
Στο πρώτο μέρος, μέσα από πρωτότυπα τεκμήρια που απόκεινται στο Ιστορικό Αρχείο, παρουσιάζεται πώς κατά το παρελθόν υλοποιήθηκε το τόλμημα της διόρυξης με την καθοριστική συνδρομή της Εθνικής. Η Τράπεζα συμμετείχε και στις δύο πρώτες εταιρείες που συστάθηκαν για τη διάνοιξη του Ισθμού, το 1881 και το 1890, και η ίδια ίδρυσε την τρίτη, το 1907.
Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται η διπλωματική εργασία με τίτλο «Ανάμεσα στο Όριο και το Όρυγμα, μια γεωπολιτιστική συρραφή στη Διώρυγα της Κορίνθου». Οι τρεις νέες αρχιτέκτονες καταθέτουν για το μέλλον της διώρυγας μία συνολική πρόταση κατασκευών και λειτουργιών στο πλαίσιο μίας πολυδιάστατης -επιστημονικής και πολιτιστικής- ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού και της επανανοηματοδότησης του τόπου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου, θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο και ξεναγήσεις από την αρχιτεκτονική ομάδα, Δευτέρα και Τρίτη 10:00-13:00, Τετάρτη και Πέμπτη 17:00-20:00.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ