ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ: Καλλιεργώντας την ελπίδα στις φυλακές της Τύρινθας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:57:00 μ.μ. |
ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ: Καλλιεργώντας την ελπίδα στις φυλακές της Τύρινθας
Την πύλη των φυλακών της Τίρυνθας πέρασαν χθες τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ για να δωρίσουν 250 σπορόφυτα λαχανικών με στόχο την καλλιέργειά τους στις υπάρχουσες αγροτικές εκτάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Η πρωτοβουλία του θεραπευτικού προγράμματος αποσκοπεί στην πρακτική και ηθική υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση εγκλεισμού στέλνοντας το μήνυμα για το δικαίωμά τους στην ισότιμη επανένταξη στην κοινωνία.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ διατηρεί φυτώριο και αγρό στην Καλαμάτα όπου καλλιεργούνται συστηματικά από τα θεραπευόμενα μέλη του παραδοσιακές ποικιλίες κηπευτικών, οι οποίες καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του προγράμματος. Στις αγροτικές φυλακές διέθεσαν δωρεάν σπορόφυτα ντομάτας, μελιτζάνας και πιπεριάς, ώστε να εμπλουτιστούν οι καλλιέργειές τους. Εργαζόμενοι και μέλη του θεραπευτικού προγράμματος φύτεψαν ντομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές μαζί με κρατούμενους και προσωπικό των φυλακών
ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ: Καλλιεργώντας την ελπίδα στις φυλακές της Τύρινθας
Βασικός στόχος της δράσης πέραν από το πρακτικό όφελος της διεύρυνσης και αύξησης της παραγωγής, ήταν να δοθεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης για τη δυνατότητα των ανθρώπων να υπερβαίνουν τις δυσκολίες, να πραγματοποιούν θετικές αλλαγές και να διεκδικούν τη δημιουργική επανένταξή τους στην κοινωνία.

Αποτυπώνοντας την εμπειρία τους τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ σχολίασαν:

Όλοι τόσο διαφορετικοί και όλοι τόσο ίδιοι...»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο τηλ.. 27210-89482
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ