ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Eurostat: Το 21,1% των Ελλήνων αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική υστέρηση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 μ.μ. | |
Eurostat: Το 21,1% των Ελλήνων αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική υστέρηση
Τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στην οικονομική κατάσταση όσων μένουν στην Ελλάδα έρχεται να καταγράψει ακόμη μια έρευνα της Eurostat, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό των Ελλήνων, που αντιμετωπίζουν σοβαρή υλική υστέρηση είναι υπερτριπλάσιο του κοινοτικού μέσου όρου και συνολικά το δεύτερο υψηλότερο στην Ένωση των 28 κρατών!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, περίπου 33 εκατομμύρια ανά την κοινότητα, δηλαδή ποσοστό 6,7% του πληθυσμού, αντιμετωπίζει σοβαρή υλική υστέρηση. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 21,1%, με την εικόνα στη χώρα μας να είναι η πλέον απογοητευτική ύστερα από εκείνη της Βουλγαρίας όπου σχεδόν ένας στους τρεις (30%) αντιμετωπίζουν σοβαρή υλική υστέρηση. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται επίσης στη Ρουμανία (19,4%) και την Ουγγαρία (14,5%), ενώ τα χαμηλότερα παρατηρούνται στο Λουξεμβούργο (1,6%), τη Φινλανδία (2%) και την Ολλανδία (2,6%).

Σημειώνεται ότι η σοβαρή υλική υστέρηση, όπως αυτή προσδιορίζεται από τη Eurostat, σημαίνει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα για τουλάχιστον τέσσερα από τα ακόλουθα: οικιακή θέρμανση, κάλυψη απροσδόκητων εξόδων, κατανάλωση κρέατος (ή ψαριού), διακοπές μίας ημέρας μακριά από το σπίτι τους, τηλεόραση, πλυντήριο, αυτοκίνητο, τηλέφωνο.

Το ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανέλθει στην κορύφωσή του το 2012, στο 9,9%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται μεταξύ των μονογονεϊκών οικογενειών (σήμερα στο 14,6%). 

Πηγή: thumbs.eklogika.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ