ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Π. Κουρουμπλής από το Ναύπλιο: Κρίσιμος ο ρόλος του Λιμενικού - Το λιμάνι του Ναυπλίου πρέπει να γίνει Home Port

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. |
Π. Κουρουμπλής από το Ναύπλιο: Κρίσιμος ο ρόλος του Λιμενικού -  Το λιμάνι του Ναυπλίου πρέπει να γίνει Home Port
 Στις ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να σώσουν περισσότερους από 150.000 ανθρώπους που ως πρόσφυγες βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες, καθώς επίσης και τον κρίσιμο ρόλο που έχει σήμερα το Λιμενικό Σώμα, επιτηρώντας τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, η κυβέρνηση φροντίζει για τον εξοπλισμό του Σώματος με νέα, σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και για την πλήρη στελέχωσή όλων των Λιμενικών Αρχών. Το Ναύπλιο ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του υπουργού Ναυτιλίας στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο.

Ο Π. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, τον διοικητή της 5ης ΠΕΔΙΛΣ αρχιπλοίαρχο ΛΣ Σπύρο Κοντομάρη και τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, αντιπλοίαρχο ΛΣ Μαρίνο Σπυρίδωνα επισκέφτηκε, το δημαρχείο του Ναυπλίου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στο έργο της εκβάνθυσης του λιμένα Ναυπλίου, έργο το οποίο δημοπρατήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου και ήδη έχουν κατατεθεί 10 προσφορές, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το Master Plan του λιμανιού και αναφέρθηκε ακόμα στην ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού κόμβου που θα διευκολύνει την πρόσβαση από και προς το λιμάνι. Αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα του υπό σχεδιασμού υδατοδρομίου και στις δυνατότητες του λιμανιού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε ότι θα αναζητηθούν τρόποι ώστε το λιμάνι του Ναυπλίου να γίνει αφετηρία κρουαζιέρας (Home Port) δεδομένης της ιστορικής σημασίας και του τουριστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το Ναύπλιο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ