ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Έπεσε Ελληνικό Mirage 2000 στη Σκύρο - Έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:39:00 μ.μ. |
Έπεσε Ελληνικό Mirage 2000 στη Σκύρο - Έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου
Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 αγνοείται ανοιχτά της Σκύρου. Το αεροσκάφος επέστρεφε για προσγείωση στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση και βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Έως στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια της πτώσης, ή η υγεία του χειριστή, για τον εντοπισμό του οποίου διεξάγονται αυτή την ώρα έρευνες.


To Mirage 2000 χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης. Τα φτερά έχουν το σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες και η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας.

Το Mirage 2000, που εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού, είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη. Στο δευτερεύοντα ρόλο του για προσβολές στόχων εδάφους, το Mirage 2000 φέρει πύραυλους, ρουκέτες και βλήματα κατευθυνόμενα από λέιζερ. Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το 2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης.

Πηγή: skai.gr

Στην σύντομη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού τονίζεται η ώρα και το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ