Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Δημήτρης Τέκνος: Ο Νεμεάτης αθλητής υπεραποστάσεων στον Ευχίδειο Άθλο 107,5 χλμ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:47:00 μ.μ. | |
Δημήτρης Τέκνος: Ο Νεμεάτης αθλητής υπεραποστάσεων στον Ευχίδειο Άθλο 107,5 χλμ
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δημήτρης Τέκνος συμμετείχε στον Ευχίδειο Άθλο 107,5 χλμ

19ος Ευχίδειος Άθλος 2018 : Ένα διήμερο γεμάτο τρέξιμο για τους δρομείς και όλους όσους βρέθηκαν κοντά στην Ευχίδα στις 12 και 13 Μαΐου 2018.

Πλαταιές - Δελφοί 107,5 ΧΛΜ.
25η ΕΥΧΙΔΕΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ-ΑΦΗ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ
Ο Αγώνας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας λαϊκού μαζικού αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, ( ΕΟΛΣΜΑ-Υ) καθώς και την στήριξη των Δήμων της διαδρομής, και άλλων τοπικών φορέων.

Η μεταφορά της Δελφικής φλόγας στις Πλαταιές πριν 2500 χρόνια, από τον οπλίτη ημεροδρόμο Ευχίδα, αποτελεί σημείο αναφοράς και εκκίνησης 25 χρόνια τώρα, από την πρώτη λαμπαδηδρομία, και 19 χρόνια από τον 1ο Ευχίδειο άθλο, για χιλιάδες δρομείς που έτρεξαν αυτή την ιστορική διαδρομή.

Η ιστορική μάχη των Πλαταιών και ο άθλος του ημεροδρόμου Ευχίδα, που έτρεξε από τις Πλαταιές στους Δελφούς και επέστρεψε μεταφέροντας το ιερό φως των Δελφών για κάθαρση και νέα αρχή αμέσως μετά τη μάχη, αποτελούν από μόνα τους το κίνητρο, για να θέλει κάθε αθλητής να τρέξει αυτήν την ιστορική διαδρομή. Η φλόγα των Δελφών , που έφερε στις Πλαταιές ο Ευχίδας, είναι και θα είναι ένα αναλοίωτο σύμβολο αγνότητας και καθαρότητας, ένας εξαγνισμός, που μας βοηθά να συνεχίσουμε πιο δυνατά.

Το δέος και η συγκίνηση των αθλητών όταν αντικρίζουν από ψηλά το κέντρο της γης, είναι μεγάλο, και ακόμη μεγαλύτερη η χαρά όταν στον τερματισμό, τους περιμένει ένα δάφνινο στεφάνι αλλά και το μοναδικό σύμβολο- έπαθλο του αγώνα η δάδα του Ευχίδα.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ