Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Στις 12 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για 588 προσλήψεις στα καταστήματα κράτησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:33:00 μ.μ. |
Στις 12 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για 588 προσλήψεις στα καταστήματα κράτησης
 Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ (6Κ/2018) για την πρόσληψη 588 υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης της χώρας, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τ. ΑΣΕΠ-17/22.5.2018).

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η προκήρυξη αφορά υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και κατηγοριών:

-24 ΠΕ (Ιατρών, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Σωφρονιστικού ενηλίκων)
-7 ΤΕ (Διοικητικού Λογιστικού, Κοινωνικών Λειτουργών, Νοσηλευτών)
-557 ΔΕ (Φύλαξης και Εξωτερικής φρούρησης).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ αρχίζει στις 12 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 27 Ιουνίου

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν, σε σημαντικό βαθμό, τα κενά στη στελέχωση των φυλακών και θα υποστηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται τα τελευταία 3,5 χρόνια στο σωφρονιστικό σύστημα».

«Για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και νομιμότητας της επιλογής, η διαδικασία θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ», επισημαίνει χαρακτηριστικά το υπουργείο και διευκρινίζει ακόμα πως «45 θέσεις προσωπικού έχουν εξασφαλισθεί για τις φυλακές και αναμένεται να προκηρυχθούν, ξεχωριστά, από το Υπουργείο Εργασίας-ΟΑΕΔ ενώ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη για τη σύσταση 258 οργανικών θέσεων προσωπικού στο (νέο) Κατάστημα Κράτησης Δράμας».
Δείτε το ΦΕΚ, ΕΔΩ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ