ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

1st Blended Mobility: Πέντε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου στο Μοντεσάρκιο της Ιταλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:35:00 π.μ. | |
1st Blended Mobility: Πέντε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου στο Μοντεσάρκιο της Ιταλίας
Την εβδομάδα 6 έως 12 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη μικτής κινητικότητας blended mobility στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA219 «It’s Logical, dear Math!».
Στην εκπαιδευτική επίσκεψη μετακινήθηκαν οι 5 μαθητές: Φαίδων Αρχάκης, Ελένη Κωστούρου, Σωτηρία Μανώλη, Νίκος Παπαδημητρίου και Δημήτρης Σπανός συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες Σοφία Κουτσιούρη και Μαρία Νομικού, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος. Οι μαθητές επιλέχθηκαν μετά από την διάκρισή τους στο διαγωνισμό Μαθηματικών και Λογικής που έγινε στο σχολείο τον Μάρτιο του 2018 ανάμεσα στους μαθητές της Γ τάξης. Με την ίδια διαγωνιστική διαδικασία επιλέχθηκαν και οι μαθητές των υπόλοιπων 4 σχολείων εταίρων.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο σχολείο εταίρο του Μοντεσάρκιο στην Ιταλία, στην περιοχή της Καμπανίας. Το Μοντεσάρκιο είναι μια μικρή πόλη 14000 κατοίκων, παρόμοια σε μέγεθος με το Ναύπλιο και με την ιστορία του να φθάνει πίσω στο 300 π.Χ. με σημαντική θέση στην Κοιλάδα Caudina, να επιτηρεί την Via Appia τον πιο σημαντικό στρατηγικά δρόμο της ρωμαϊκής εποχής.
Την Δευτέρα 7 Μαΐου τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα υποδέχθηκε στο σχολείο ο διευθυντής και οι μαθητές του ιταλικού σχολείου και τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου. Ακολούθησε η παρουσίαση των χωρών, των πόλεων και των σχολείων όλων των εταίρων.
Έπειτα επισκέφτηκαν το δημαρχείο του Μοντεσάρκιο και τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης.
Μετά το μεσημεριανό ακολούθησε ο Διεθνής Διαγωνισμός όπου τα παιδιά διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά και στην Λογική. Και το πρόγραμμα της ημέρας έληξε με παρακολούθηση των εταίρων της πρόβας του μιούζικαλ που ετοιμάζουν οι μαθητές του Μοντεσάρκιο, και συμμετοχή όλων των μαθητών και των 5 σχολείων με χορούς στη σκηνή του θεάτρου του σχολείου.
Την Τρίτη 8 Μαΐου το πρόγραμμα ξεκίνησε με κυνήγι κρυμμένου θησαυρού μέσα στο σχολείο με ερωτήσεις Μαθηματικών και Λογικής. Το ίδιο παιχνίδι συνεχίστηκε και μέσα στην παλαιά πόλη του Μοντεσάρκιο. Το απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν από καθηγητές και μαθητές του ιταλικού σχολείου στην παλαιά πόλη, στο κάστρο και στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Το βράδυ υπήρξε και η έναρξη του προγράμματος με επίσημο γεύμα.
Την Τετάρτη 9 Μαΐου το πρωί το πρόγραμμα ξεκίνησε με εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πομπηία με ξεναγούς καθηγητές από το ιταλικό σχολείο. Η αρχαία πόλη διασώθηκε από τη φθορά του χρόνου χάρη στο παχύ στρώμα στάχτης που την κάλυψε μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και παρέμεινε θαμμένη μέχρι το 1592 όπου ανακαλύφθηκε τυχαία και ξεκίνησε η ανασκαφή της.
Το απόγευμα το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στην πόλη της Νάπολης και τα σημαντικότερα μνημεία της.
Την Πέμπτη 10 Μαΐου έγινε επίσκεψη στην ακτή Αμάλφι και στο θαλάσσιο Σπήλαιο των Σμαραγδιών.
Την Παρασκευή 11 Μαΐου το πρόγραμμα ξεκίνησε με μάθημα Μαθηματικών, εργασία στην πλατφόρμα eTwinning και έγιναν και οι απονομές πιστοποιητικών συμμετοχής και των βραβείων του διαγωνισμού Μαθηματικών και Λογικής της προηγούμενης Δευτέρας.
Το απόγευμα συνεχίστηκε το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο βασιλικό παλάτι της Caserta καθώς και περιήγηση στο παλάτι και στους κήπους του. Το παλάτι ξεκίνησε να χτίζεται το 1752 για το βασιλιά Κάρολο τον 7ο της Νάπολης από τον διάσημο μηχανικό και αρχιτέκτονα Luigi Vanvitelli. Είναι το μεγαλύτερο παλάτι στον κόσμο πάνω στα σχέδια των Βερσαλλιών, του Παλατιού της Μαδρίτης και του Παλατιού Charlottenburg στο Βερολίνο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ