ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

20 υποτροφίες από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε κρατούμενους φοιτητές κάθε χρόνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:04:00 μ.μ. |
20 υποτροφίες από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε κρατούμενους φοιτητές κάθε χρόνο
 Για την επέκταση της εκπαίδευσης στα σωφρονιστικά μας ιδρύματα μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη, ο γενικός γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ευτύχης Φυτράκης.


Στη φυλακή Ναυπλίου έγιναν τα εγκαίνια τις προηγούμενες μέρες ενός εκπαιδευτικού χώρου για πρώτη φορά. Για να υλοποιήσουμε ένα τέτοιο σχέδιο που εμπλούτισε το πρόγραμμα της φυλακής με εκπαιδευτικές δράσεις, έπρεπε να υπάρχει ένας λογικός αριθμός κρατουμένων. Για εμάς συνδέεται απολύτως η αποσυμφόρηση των φυλακών με την δημιουργία σχολικών αιθουσών και άλλων δραστηριοτήτων, είπε ο κος Φυτράκης.

Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με το τμήμα θεατρικών σπουδών του Ναυπλίου που κάθε εβδομάδα πηγαίνει και βελτιώνει τις δεξιότητες των κρατουμένων, την ελληνική γλώσσα και λοιπά. Και δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση, έχουν δημιουργηθεί δυο δημοτικά σχολεία στην Κομοτηνή, αλλά και στη φυλακή γυναικών του Ελαιώνα Θηβών και επίκειται τις επόμενες μέρες να λειτουργήσει το αντίστοιχο δημοτικό σχολείο στα Γρεβενά, πρόσθεσε. Το κύριο εργαλείο μας όμως είναι τα σχολεία στις φυλακές γυμνασιακού επιπέδου και έχουν δημιουργηθεί πολλά, όπως στα Χανιά, στις Σέρρες, στην Κέρκυρα, πρόσθεσε. Έχουμε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου παρέχονται 20 υποτροφίες τον χρόνο σε κρατουμένους φοιτητές, συμπλήρωσε ο κος Φυτράκης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ