ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού για τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση από την έντονη χαλαζόπτωση του Ιουνίου 2017 στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού για τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση από την έντονη χαλαζόπτωση του Ιουνίου 2017 στην Αργολίδα
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, σχεδόν ενός έτους, στις διαδικασίες αποζημίωσης των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 περιοχές της Αργολίδας (Λάλουκα, Δαλαμανάρα, Πυργέλα, Κουρτάκι κ.α.).

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει στους πληγέντες καλλιεργητές η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, σχεδόν ενός έτους, στις διαδικασίες αποζημίωσης των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 περιοχές της Αργολίδας (μεταξύ άλλων τον Λάλουκα, τη Δαλαμανάρα, την Πυργέλα, το Κουρτάκι) καθώς ακόμη δεν έχουν παραδοθεί τα σχετικά πορίσματα για ελιές και εσπεριδοειδή.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω χαλαζόπτωση προκάλεσε εντονότατες ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια καθώς το χαλάζι έφτασε σε μέγεθος καρυδιού. Σε αρκετές εγκαταστάσεις θερμοκηπίων μάλιστα οι ζημιές στην υλικοτεχνική υποδομή ήταν ολοκληρωτικές και το κόστος επιδιόρθωσής τους δυσβάσταχτο για τους παραγωγούς.

Με δεδομένη την ήδη πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών και το γεγονός ότι οι ίδιοι πληρώνουν εισφορές στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση των καλλιεργειών τους, καθίσταται αναγκαία η άμεση αντιμετώπιση των καθυστερήσεων αυτών στις διαδικασίες της αποζημίωσης αλλά και η λήψη ευνοϊκών προβλέψεων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την αντιμετώπιση της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην αποζημίωση των ζημιών από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 περιοχές της Αργολίδας αλλά και τη λήψη ευνοϊκών προβλέψεων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών προς το κράτος”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ