ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ομιλία και συναυλία για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης του Άργους με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:15:00 μ.μ. | |
Ομιλία και συναυλία για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης του Άργους με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ
 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανωνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με την εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και το  το σύλλογο «Άργος – Αbbeville» για τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης του Άργους με τη γαλλική πόλη Αμπεβίλ την Πέμπτη 3 Μαΐου από το Δήμο Άργους – Μυκηνών πραγματοποιήθηκε ομιλία  στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος»
Ομιλητής ήταν ο κοινωνιολόγος Γιώργος Κόνδης με θέμα «Η σημασία της Αδελφοποίησης στην πολύπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων».
Ακολούθησε συναυλία των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Άργους με αφιέρωμα στη γαλλική μουσική.
Οι Καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους παρουσιάζουν κορυφαίους Γάλλους συνθέτες καθώς και έργα τους εμπνευσμένα από την Ελλάδα. Tο 2018 γιορτάζεται διεθνώς το επετειακό έτος Debussy και το πρόγραμμα ξεκινά με το εμβληματικό του έργο “Σύριγξ”, που αναφέρεται στον μυθικό αυλό του Πάνα. 
Οι “Πέντε δημοτικές ελληνικές μελωδίες” τουRavel (1904-6) είναι ίσως το πρώτο ιστορικά έργο, όπου αυθεντικά ελληνικά δημοτικά τραγούδια (από τις συλλογές των Π. Μάτσα και H. Pernot και σε μετάφραση του έλληνα συγγραφέα M. D. Calvocoressi) με συνθετική επεξεργασία γίνονται αυτόνομο μουσικό έργο(‘lied’ για φωνή και πιάνο). 
Η επεξεργασία και η αρμονική γλώσσα του Ravel επηρέασαν τον μεταγενέστερο Γιάννη Κωνστατινίδη στις δικές του επεξεργασίες δημοτικών τραγουδιών.
Στην συναυλία συμμετείχαν:
Ασπασία Μπάνου, φλάουτο / Aspasia Banou, flûte
Εύα Κάρκουλα, φλάουτο / Eva Karkoula, flûte
Σπύρος Μαρίνης, κλαρινέτο / Spyros Marinis, clarinette
Νίκος Παινέζης, βαρύτονος / Nikos Painezis, baryton
Αγγελική Τσαμπάση, πιάνο / Angeliki Tsambassi, piano
Καίτη Γρατσέα, πιάνο / Katy Gratsea, piano
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ