ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Το 2ο Φεμινιστικό Κάμπινγκ στην Παλαιά Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:58:00 μ.μ. | |
Το 2ο Φεμινιστικό Κάμπινγκ  στην Παλαιά Επίδαυρο
Το Μωβ έχει προτείνει για δεύτερη φορά να απολαύσουμε λίγες ημέρες από τις διακοπές μας σε κάμπινγκ, φέτος στην περιοχή της Παλιάς Επιδαύρου, και να το συνδυάσουμε με μια παράσταση του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο.

Το κάλεσμα συνδυάζεται με την παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη, που παίζεται 13 και 14 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς

Σύμφωνα με την περσινή μας καλή εμπειρία, το κάμπινγκ θα είναι για 4 ημέρες, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή 12 έως 15 Ιουλίου, όποια θέλει φυσικά μπορεί να πάει νωρίτερα ή να μείνει περισσότερο ή λιγότερο. Την παράσταση θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 13 Ιουλίου, αλλά παίζεται και το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε το κάμπινγκ με το αρχαίο θέατρο, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια παράσταση του Αριστοφάνη και να κάνουμε μια εκτεταμένη παρουσίαση για το έργο του συνολικότερα, που ήταν υπέρ των γυναικών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και κατά του πολέμου. Οι ομιλίες θα γίνουν από φίλες που βλέπουν το έργο του Αριστοφάνη με φεμινιστική ματιά. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ομιλήτριες.

Μετά από έρευνα στα κάμπινγκ της Παλιάς Επιδαύρου επιλέξαμε το κάμπινγκ Νίκολας 2, μπροστά στη θάλασσα, και για το θέατρο η απόσταση είναι περίπου 10 χλμ. Θα έχουμε δικά μας μέσα αλλά υπάρχει και συγκεκριμένη συγκοινωνία. Επίσης συγκοινωνία υπάρχει για Παλιά Επίδαυρο από Αθήνα.

Το κάμπινγκ αυτό διαθέτει τροχόσπιτα για 2 και περισσότερα άτομα, με 30 έως 40 ευρώ τη βραδιά, αλλά το κλείσιμο πρέπει να γίνει αμέσως, με τηλέφωνο στο Μωβ (6971880268). Επίσης έχει ωραίους χώρους για σκηνές, αλλά δεν διαθέτει δικές του σκηνές, οπότε η καθεμιά πρέπει να φέρει τη δική της ή να μοιράσει – φιλοξενηθεί σε μια φίλη. Υπάρχουν τουαλέτες, ντους, κουζίνες και μίνι μάρκετ. Οι τιμές για σκηνές ως εξής: Ημερησίως: Μια σκηνή 5,50. Ένα άτομο 6,50. Δηλαδή, δύο άτομα σε σκηνή, χρεώνονται 18.50 την ημέρα. Αυτοκίνητο 4 ευρώ.

Τις άλλες μέρες της διαμονής μας θα οργανώσουμε μια συζήτηση για την αυτοάμυνα, με βάση και την υπόθεση αυτοάμυνας της Π.Α. που εκδικάζεται στο Εφετείο Ναυπλίου στις 13 Ιουνίου. Θα αναλύσουμε και τη συγκεκριμένη απόφαση που στο μεταξύ θα έχει βγει. Θα ακολουθήσει σχετική ταινία. Προετοιμάζεται μια παράσταση από “Το θέατρο του καταπιεσμένου” με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση. Την Κυριακή θα διοργανώσουμε επίσκεψη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στους “νοσοκομειακούς” χώρους της τότε εποχής, αφού ήταν χώροι ειδικότερα για θεραπεία αναπήρων. Επίσης, μια συζήτηση για το φεμινιστικό κίνημα σήμερα. Αναμένονται προτάσεις για άλλα συναφή θέματα, που θα δημοσιευθούν σύντομα.

Το κάλεσμά μας απευθύνθηκε επίσης σε οργανώσεις και συλλογικότητες για συνδιοργάνωση, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ανταπόκριση.

Το πρόγραμμα που αναφέρουμε εδώ είναι το βασικό, αλλά θα συμπληρωθεί και δημοσιευθεί σύντομα.

Το Δ.Σ. του ΜΩΒ
Αθήνα, 16-5-2018

Το κάμπινγκ
http://mouria.gr/camping-nicolas-ii/
Τηλ. 6973792889
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ