ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Στον μαγευτικό Κοσμά ο 2ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. |
Στον μαγευτικό Κοσμά ο 2ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα
Σε ένα μαγευτικό τοπίο με επίκεντρο ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου, θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου ο 2ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα.


Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Τοπική Κοινότητα Κοσμά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την ευγενική συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, της μοτοπαρέας Λεωνιδίου και του Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα.

Τα τρία δρομικά αγωνίσματα θα εκκινήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου (12/5/2018) από την κεντρική Πλατεία του Κοσμά σε υψόμετρο 1.150μ., και κάτω από τα περίφημα και αγέρωχα πλατάνια!
Κατηγορίες Αγώνων

1.) Ορεινός Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα, 29 χλμ.

2.) Αγώνας Δρόμου 6χλμ. «Ο Δρόμος του Μαγγουριά»

3.) Παιδικός Αγώνας 1000μ. «Παιδικός Γύρος Κοσμά»

Ο κύριος αγώνας των 29 χλμ. αποτελεί έναν πλήρη κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, και κάτω από τον Κοσμά, διασχίζοντας υπέροχα ελατοδάση και έναν από τους μεγαλύτερους καστανεώνες στην Ελλάδα. Οι δρομείς θα περάσουν επίσης μέσα από τα σχεδόν ερειπωμένα χωριά των Φυλάτικων, της Βλυσιδιάς και το Κοσμίτικο Πηγάδι.

Ο παράλληλος αγώνας των 6 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Κωσταντή Κουτσοθεοδωρή (Μαγγουριάς), τον άνθρωπο που φύτεψε το 1883 στην Πλατεία, τα 8 επιβλητικά αιωνόβια πλατάνια, τα οποία αποτελούν και το σήμα κατατεθέν του χωριού και το έχουν ανακηρύξει ως ένα από τα 10 ωραιότερα χωριά της Ελλάδας. Η διαδορμή είναι κυκλική σε ασφάλτινο τερέν, μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία του Κοσμά.

Για όσα παιδιά δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους θα υπάρχει παιδικός αγώνας του 1 χλμ. στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού.

Παροχές Αγώνων


Όλοι οι αγώνες είναι δωρεάν αλλά με υψηλού επιπέδου παροχές. Μεταξύ άλλων θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπάκι (στα 29 & 6 χλμ.), πλήρης ιατρική κάλυψη με γιατρούς και διασώστες, φύλαξη πραγμάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και δυνατότητα δωρεάν διαμονής την παραμονή του αγώνα στο σχολείο του χωριού με ατομικό εξοπλισμό ύπνου.

Οι διαδρομές είναι πλήρως σηματοδοτημένες ενώ θα υπάρχουν προπορευόμενα οχήματα μπροστά από τον 1ο δρομέα, και στους δύο μεγάλους αγώνες.

H γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επάνω στην κεντρική πλατεία του Κοσμά, από τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου 12 Μαΐου και μέχρι τις 09:45.

Εγγραφές

Για να γραφτείτε στους αγώνες των 29 χλμ. και 6 χλμ. ακολουθείστε τον εξής σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=c514ea0ffcb6feea3de186ed4ad5406d

Μέχρι και την Πέμπτη 10/5. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ