ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

40 νέοι από διάφορες χώρες με το Erasmus+ στο "Ελπιδοχώρι" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:29:00 μ.μ. |
40 νέοι από διάφορες χώρες με το Erasmus+ στο "Ελπιδοχώρι"
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Ελπιδοχώρι που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας με δράσεις που αφορούν το Περιβάλλον, την Παράδοση, τον Πολιτισμό και την Προσωπική Ανάπτυξη, θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα 40 νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

 Οι 40 νέοι θα ζήσουν 12 μέρες, συλλογικά, δημιουργώντας μία κοινότητα, ανταλλάσσοντας ιδέες γύρω από την φυσική διαβίωση, φτιάχνοντας όλα όσα η πρόγονοί μας ήξεραν καλά και η αστικοποίηση μας έκανε να ξεχάσουμε, δημιουργώντας ένα κλίμα ενότητας και ανταλλαγής. Kάτω από τις οδηγίες της Dr. Maria Panta, PhD Architect, με διεθνή πείρα σε θέματα δόμησης με φυσικά υλικά, θα πειραματιστούν κατασκεύαζοντας πλήθρες και δημιουργώντας δομικά στοιχεία με πλήθρες και αχυρόμπαλες. 

 Κάθε χώρα θα μοιραστεί δικά της μυστικά φυσικής διαβίωσης προσφέροντας στην ανταλλαγή γνώσεων. Φυσικά δεν θα λείψει και η επίσκεψη της ομάδας στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών στον οποίο θα φθάσουν περπατώντας το μονοπάτι που έχει ανοίξει και έχει σηματοδοτηθεί ορειβατικά μέσα από ελαιώνες και πορτοκαλεώνες η ΑΜΚΕ Ελπιδοχώρι με την βοήθεια του Φυσιολατρικού Συλλόγου Βριλυσσού. 

Οι χώρες που συμμετέχουν εκτός από την Ελλάδα είναι η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ιταλία. Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερατώ Χατζημιχαλάκη
Erato Hatzimihalaki

Οικογενειακή Σύμβουλος/Εμπνευστής και Δημιουργός του εγχειρήματος Ελπιδοχώρι
Family Counselor/Founder of Hopeland Ιnitiative
www.elpidohori.gr
www.allazo.gr
email:contact@elpidohori.gr
Τηλέφωνο: 6945958181
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ