ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Για 7 ημέρες στην Ρουμανία βρέθηκαν μέλη του Συλλόγου "Η Αλληλεγγύη"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. |
Για 7 ημέρες στην Ρουμανία βρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου "Η Αλληλεγγύη"
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Αργολίδας «ΗΑΛΛΗΛΕΓΥΗ» πραγματοποίησε 7ήμερη εκδρομή στην Ρουμανία από τις 10 εως τις 16 Μαίου 2018.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Σόφια και να δουν από κοντά την Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, την Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. 
Στο Βουκουρέστι θαύμασαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων την όπερα, την αψίδα του θριάμβου, το πατριαρχείο, το μουσείο φυσικής ιστορίας του Αντύπα, το μουσείο του χωριού, το «Ατένεουμ», την στρατιωτική ακαδημία. Επίσης το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο που φέρει τον τίτλο «Μέγαρο του Λαού» που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο στον κόσμο μετά το αμερικανικό πεντάγωνο.
Τα θρυλικά Καρπάθια και η μεσαιωνική πόλη Σινάια στην καρδιάς της Ρουμανίας ήταν ο επόμενος προορισμός. Το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων» μια από τις ομορφότερες γωνιές της ρουμανικής γης. Το Κάστρο Πέλες η θερινή κατοικία του 1ου βασιλιά της Ρουμανίας Κάρολου, εντυπωσιακό κι επιβλητικό, όπως κι το κάστρο Μπραν γνωστό για τη δαιδαλώδη αρχιτεκτονική του. Κουρνιασμένο στη κορυφή ενός λόφου στα σύνορα Τρανσυλβανία -Βλαχίας σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και είναι περισσότερο γνωστό ως «Κάστρο του Κόμη Δράκουλα».
Στο Μπρασόβ την 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας αίσθηση έκανε η Μαύρη εκκλησία , γοτθικού ρυθμού το Δημαρχείο της πόλης και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η μεσαιωνική πόλη Σιγκισσάρα εντυπωσίασε, μια πανέμορφη πόλη που προστατεύεται από την UNESCO, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά έργα.
Τελευταίος σταθμός της εξαιρετικής κι πολύ όμορφης αυτής εκδρομής ήταν η πόλη Σαντάνσκι, κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς, με ένα δέντρο 500 ετών να κοσμεί τη κεντρική της πλατεία. Η επιστροφή στην Ελλάδα βρήκε τους εκδρομείς γεμάτους από εικόνες και εμπειρίες, από συναισθήματα, σκέψεις κι εντυπώσεις και κυρίως με γεμάτη ψυχικά αποθέματα την καρδιά, ανανεωμένη κι ξεκούραστη. ΄Ηταν ένα μοναδικό ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο σε όλους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ