ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη πολιτιστικού προγράμματος του 9ου Γυμνασίου Λάρισας σε Ναύπλιο, Ύδρα και Σπέτσες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:09:00 μ.μ. |
Εκπαιδευτική επίσκεψη πολιτιστικού προγράμματος του 9ου Γυμνασίου Λάρισας σε Ναύπλιο, Ύδρα και Σπέτσες
Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη από τις 6-8/5/2018 στο Ναύπλιο-Υδρα-Σπέτσες πραγματοποίησε η Γ΄τάξη του 9ου Γυμνασίου Λάρισας στο πλαίσιο εγκεκριμμένου πολιτιστικού προγράμματος με θέμα: «Αγαπώ την πόλη μου & Γνωρίζω τα μουσεία της»

Οι μαθητές κατά τη διαδομή επισκέφτηκαν το κέντρο ιστορικής ενημέρωσης των Θερμοπυλών στο οποίο παρκολούθησαν βίντεο που προβάλλονται ιστορικά στοιχεία της μάχης των Θερμοπυλών, ο εξοπλισμός των Ελλήνων, η διάβαση της Ανοπαίας οδού και η προδοσία του Εφιάλτη υποδεικνύοντας στους Πέρσες το μονοπάτι.Η θυσία του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών μας διδάσκει μέχρι και σήμερα αξίες όπως η ανδρεία, η αυτοθυσία και η υπακοή στην πατρίδα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το οποίο αποτελεί πόλο έλξης μεγάλου αριθμού Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και χρησιμοποιείται για την παρουσίαση παραστάσεων Αρχαίου δράματος.

Τη δεύτερη ημέρα επισκέφτηκαν τα αξιοθέτα της Υδρας, όπως τους προμαχώνες και τα κανόνια, αρχοντικά και εκκλησίες και άλλα αξιοθέατα του νησιού.

Στις Σπέτσες, νησί των καραβοκυραίων είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αρχοντικά των περασμένων αιώνων με πιο σημαντικό ιστορικά αυτό της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Σε αυτό στεγάζεται το μουσείο που φέρει το όνομά της και όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει μια μοναδική εμπειρία του πλούτου και της αρχοντιάς του νησιού πριν 200 χρόνια. Επίσης το Παλιό Λιμάνι παραμένει ένα ζωντανό μουσείο της ελληνικής ξυλοναυπηγικής. Ο φάρος των Σπετσών είναι ένας από τους παλιότερους φάρους που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του παλιού λιμανιού των Σπετσών και πρωτολειτούργησε το 1837. Εντυπωσικά επίσης είναι και τα υπαίθρια γλυπτά τα οποία υπάρχουν διάσπαρτα στο νησί.

Στο Ναύπλιο επισκέφτηκαν το Παλαμήδι (το εντυπωσιακό φρούριο που μοιάζει με μικρογραφία του Σινικού τείχους) στο οποίο φυλακίστηκε ο Κολωκοτρώνης, την Ιστορική Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το μέρος όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, την παλίά πόλη και άλλα αξιοθέατα.

Η διαδρομή μας για την επιστροφή περιελάμβανε επίσκεψη στα ερείπια της ακρόπολης των Μυκηνών, τα Κυκλώπεια τείχη,τους Μυκηναικούς τάφους και την εντυπωσιακη πύλη των Λεόντων.

Αφομοιώνοντας τα όσα είδαν και έμαθαν οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές πήραν το δόμο της επιστροφής προς τη Λάρισα με ενδιάμεση στάση στην παραλία Λουτράκι και τη Λαμία. Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές Παλαιομίχα Ρούλα, Γραββάνης Στέφανος, Στεργιούλα Παναγιώτα και Δαβή Ελευθερία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ