ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αργολίδα: Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού για την Απεργία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:17:00 π.μ. |
 Αργολίδα: Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού για την Απεργία
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων, απευθύνει κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, νέο, σπουδαστή, σπουδάστρια και άνεργο του κλάδου, για συμμετοχή στην γενική Πανελλαδική απεργία στις 30 Μάη.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου περάσαμε τα δέκα τελευταία χρόνια μέσα από καπιταλιστική κρίση που άλλαξε τη ζωή των οικογενειών μας. Οι επιθέσεις στα δικαιώματα μας και στις κατακτήσεις μας, ήταν ολομέτωπη και συνολική και δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού η μια κυβέρνηση μετά την άλλη θα συνεχίζει να νομοθετεί αντεργατικά μέτρα όσο δεν τους σταματάμε.

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις εφάρμοσαν όλα όσα έφεραν τα μνημόνια, πριν ακόμη γίνουν αντεργατικοί νόμοι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από την μια να ανέβουν οι εισπράξεις και τα κέρδη των εργοδοτών, σημειώνοντας ρεκόρ τις τρεις τελευταίες χρονιές, κι από την άλλη να σακατεύουν τα κορμιά των εργαζομένων από την εντατικοποίηση και την πολύ απασχόληση.

Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας, ούτε την επαναφορά μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής αφού όχι μόνο δε φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζόμενων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!

Η ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού, αλλά και τα σωματεία Ναυπλίου, Άργους και Ερμιονίδος, είναι στα χέρια των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις ηγεσίες πού έχουν μπει μπροστά εδώ και χρόνια συμβάλλοντας στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων, πριν ακόμη ψηφιστούν. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαγούν το συντομότερο από τέτοιες ηγεσίες.

Παλεύουμε να εφαρμοστεί η κλαδική συλλογική σύμβαση παντού. Αγωνιζόμαστε να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης σε εισόδημα και εργατικά δικαιώματα.

Μένει, λοιπόν, σε εμάς τις ταξικές εργατικές οργανώσεις, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, η ευθύνη να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια μας, να αναμετρηθούμε με τον ατομικό και συλλογικό εργοδότη, με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, αλλά και με τις δικές μας αδυναμίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή, για ίση εργασία. Καμία διάκριση παλιών νέων. Καμιά διάκριση με βάση το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την εθνικότητα.

· Υποχρεωτικές Συλλογικές Συμβάσεις για κάθε ξενοδοχείο, για κάθε επισιτιστική επιχείρηση με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε.

· 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης με βάση τις δυνατότητες από την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

· Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα δουλεμπορικά, η ενοικιαζόμενη εργασία.

· Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.

· Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι εργασία 6ωρη, 5θήμερη, 30ωρη.

· Να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.

· Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.

· Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράτε ως κανονικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση.

· Φτηνές και ποιοτικές διακοπές και αναψυχή για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.

· Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς».


Όλοι και όλες στην γενική πανελλαδική απεργία.

Όλοι στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, των σωματείων και της Επιτροπής Αγώνα στην Πλατεία Α. Πέτρου στο Αργος στις 10:30.


Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού Τουρισμού.

Τηλ:6979607376 -6981896740

Ε-mail: ep.tourepisitargol@gmail.com

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ