ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Το Ναύπλιο τίμησε τον αρχιμουσικό Βασίλειο Χαραμή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. | |
Το Ναύπλιο τίμησε τον αρχιμουσικό Βασίλη Χαραμή
 Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο σύλλογος « Ο Παλαμήδης» τίμησαν με έναν ξεχωριστό τρόπο τον Βασίλειο Χαραμή, τον αρχιμουσικό ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή εδώ και εφτά χρόνια.
Μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και ο Γιος του Βασίλειου Χαραμή αποκάλυψαν την πλάκα έξω από την αίθουσα που πλέον θα ονομάζεται ''Αίθουσα Αρχιμουσικού Βασίλειου Χαραμή''. 
Προηγουμένως η χορωδία υπό τον μαέστρο Θεοδώση Αντωνιάδη είχε πάρει την θέση της και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ.Κωστούρος με τον λόγο του έδωσε σε όλους να καταλάβουν (όσοι δεν ήξεραν) ποιος πραγματικά ήταν ο Βασίλειος Χαραμής.
Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στην οικογένεια του Αρχιμουσικού Βασίλη Χαραμή και σε ανθρώπους ιδιαίτερα σημαντικούς όπως ο κ.Καρατάσος, ο κ.Μπιμπής και στη συνέχεια ο Γιος του Αρχιμουσικού Βασίλειου Χαραμή παρέδωσε στον κ.Σπαντιδέα την μπαγκέτα του πατέρα του που του την είχε φτιάξει ένας κατάδικος των φυλακών. Στους δύο άντρες ήταν φανερή η συγκινησιακή φόρτιση.
Ο κ.Λούης Λάμπρου έφερε στο νου τις αναμνήσεις μιας ζωής και η εκδήλωση ονοματοδοσίας της αίθουσας Τριανόν σε αίθουσα Αρχιμουσικού Βασίλειου Χαραμή έκλεισε με συναυλία του Βασίλη Λέκκα.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Γκιόλας, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου Σμυρναίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Σαρρής και Γιώργος Γαβρήλος, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α
Πρέπει να τονίσουμε ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη από ανθρώπους οι οποίοι θέλησαν με τον δικό τους τρόπο να τιμήσουν την μνήμη του Βασίλειου Χαραμή.
Πριν από επτά χρόνια, στις 27 Μαΐου 2011, έσβησε στην πόλη μας το φωτεινό άστρο του Βασίλη Χαραμή, που πάνω από εβδομήντα έτη φώτιζε το μουσικό στερέωμα του Ναυπλίου. Ο Βασίλης Χαραμής, γεννημένος το έτος 1909, προσέφερε στην πόλη την μουσική διάσταση και προοπτική. Ίδρυσε την Ναυπλιακή χορωδία, ανέλαβε την θέση του αρχιμουσικού στην Φιλαρμονική Ναυπλίου και ίδρυσε την χορωδία Λυγουριού. Ακούραστος εργάτης και εραστής της μουσικής και της παιδείας της, υπηρέτησε ως καθηγητής και Διευθυντής του Γυμνασίου Ναυπλίου. Από το σχολείο ο «Δάσκαλος» αντλούσε τα νιάτα των μαθητών και τις φωνές τους, στελεχώνοντας την Ναυπλιακή χορωδία και την Φιλαρμονική με νέο αίμα, με νέα ταλέντα, με διαδόχους της Αναπλιώτικης μουσικής παιδείας. Ίσως η τελευταία πνοή του δάσκαλου βγήκε με τις συγχορδίες του Βέρντι, όπως τον αποχαιρέτησαν οι μαθητές του πριν κρυφτεί για πάντα στο βασίλειο του κάτω κόσμου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ