ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Απέναντι Όχθη: Αυθαίρετη η χρήση των σχολικών χώρων για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 π.μ. |
Απέναντι Όχθη: Αυθαίρετη η χρήση των σχολικών χώρων για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας
Ανακοίνωση της Απέναντι 'Οχθης για την αυθαίρετη χρήση σχολικών χώρων για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Στον τοπικό Τύπο στις 12/5/2018 δημοσιεύτηκε η παρακάτω είδηση:
“Στο Ναύπλιο σήμερα, 12 Μαίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. τα μέλη της Ν.ΕΦ.Ε Αργολίδας συνεδρίασαν στα γραφεία της Ν.Ο.ΔΕ Αργολίδας και αποφάσισαν την διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών της 13ης Μαίου 2018.

Επιλέχθηκε το 1ο Λύκειο Ναυπλίου (Λ. Αμαλίας έναντι Δημαρχείου), αντί του χώρου που αρχικώς είχε επιλεγεί στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, προς το σκοπό της ευχερέστερης διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας (ύπαρξη επαρκούς χώρου στάθμευσης για την καλύτερη πρόσβαση των εκλογέων).

Τα μέλη Ν.ΕΦ.Ε Αργολίδας”

Καμία διόρθωση της παραπάνω είδησης από τη δημοτική αρχή δεν ακολούθησε.
Σύμφωνα με το άρθρο 94 (κεφάλαιο ΣΤ’) του νόμου που αφορά τις Μεταβιβαζόμενες στους κατά Καλλικράτη Δήμους αρμοδιότητες στον τομέα «Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού», μεταξύ των αρμοδιοτήτων αυτών περιλαμβάνεται και:

“Η διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή”, ενώ, σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών:

“κατά τις συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών, όταν συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο διευθυντής της οικείας σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου.”

Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι η παραπάνω αρμοδιότητα μεταβιβάστηκε με τη σειρά της στην τοπική κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, που ΕΠΕΛΕΞΕ, σύμφωνα με την είδηση, τον συγκεκριμένο σχολικό χώρο, ως πλέον κατάλληλο, μια και το σχολικό προαύλιο φαίνεται
ότι αποτελεί ιδανικό χώρο στάθμευσης!

Έτσι αντιλαμβάνονται οι δημοτικές αρχές τις “χρήσεις κοινής ωφέλειας και τις εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος”;

Όσον αφορά την ίδια τη σχολική μονάδα, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συνεργασία εκπροσώπου της με τη Σχολική Επιτροπή για τη χρήση του σχολικού χώρου ως κομματικό εκλογικό κέντρο αλλά ούτε καν επίσημη ενημέρωση. Προφανώς οι πλέον αναρμόδιοι για τη χρήση των σχολικών χώρων θεωρείται πως είναι οι εκπρόσωποι των σχολικών μονάδων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, που οφείλουν να περιορίζονται στον ρόλο των εντολοδόχων.

Αν αυτό είναι το είδος της σχέσης που περιγράφεται ως “άνοιγμα του σχολείου” και “συνεργασία με τους τοπικούς φορείς”, συγχωρέστε μας που είμαστε καχύποπτοι.

Απέναντι Όχθη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ