ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Αργολίδα: Τις είδαν να κάνουν έρωτα μέσα στη θάλασσα και τις κατέγραψαν με το κινητό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:57:00 μ.μ. |
Αργολίδα: Τις είδαν να κάνουν έρωτα μέσα στη θαλασσα και τις κατέγραψαν με το κινητό (βίντεο)
Όταν δυο φίλοι από την Αργολίδα το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου 2018 ανοίχτηκαν στη θάλασσα για μια βόλτα με το σκάφος τους δεν περίμεναν να πέσουν μπροστά σε μια... τόσο "ακατάλληλη στιγμή"!!!.


Οι δυο άνδρες είδαν από μακριά κάτι που τους τράβηξε την προσοχή και κατευθύνθηκαν με την βάρκα τους στο σημείο.

Αυτό που είδαν δεν μπορούσαν να το πιστέψουν και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να βγάλουν τα κινητά τους και να αποθανατίσουν το σπάνιο στιγμιότυπο.

Δυο θαλάσσιες χελώνες στροβιλίζονταν στην επιφάνεια της θάλασσας γεμάτες έξαψη και πάθος προσπαθώντας να... διαιωνίσουν το είδος τους!!!

Φυσικά οι δυο φίλοι αρκέστηκαν μόνο στην καταγραφή της σπάνιας αυτής στιγμής της φύσης και άφησαν τα δυο θαλάσσια ερπετά να ζήσουν τον έρωτα τους ανενόχλητα.

Ύστερα μόνο από πολλά χρόνια ωρίμανσης, οι χελώνες μπορούν να αναπαραχθούν. Το ζευγάρωμά τους γίνεται στην θάλασσα κοντά στις φωλιές ή κατά την μετανάστευση (από τις περιοχές σίτισης στις περιοχές ωοτοκίας) ένα ή δύο μήνες πριν από την έναρξη της ωοτοκίας.

Κατά την διάρκεια του ζευγαρώματος, το αρσενικό πιάνεται με τα δύο μπροστινά νύχια στο καβούκι του θηλυκού. Τα θηλυκά μπορούν να διατηρήσουν το σπέρμα των αρσενικών πολλούς μήνες ή χρόνια στην σάλπιγγά τους. Τα θηλυκά δεν γεννούν παρά μόνο στον τόπο όπου γεννήθηκαν, λίγα ή και εκατοντάδες μέτρα απόσταση, ανάλογα το είδος.

Γενικά εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι (μία παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι θανατηφόρα για αυτές), το σούρουπο, συχνά στην πλημμυρίδα τα θηλυκά έρχονται να γεννήσουν στην αμμώδη παραλία καταγωγής τους. Το φύλο των νεογέννητων εξαρτάται από τη θερμοκρασία κατά την επώαση των αυγών, αρσενικό για χαμηλές θερμοκρασίες, θηλυκό για υψηλές.

Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια, μια μείωση στο ποσοστό των αρσενικών.

Τα θηλυκά σκάβουν μια τρύπα στην άμμο με τα πόδια τους και εναποθέτουν 70-200 αυγά (ανάλογα με το είδος), τα σκεπάζουν με άμμο και επιστρέφουν στην θάλασσα. Κάποια αυγά δεν γονιμοποιήθηκαν, τα άλλα εκκολάπτονται μέσα σε περίπου δύο μήνες. Όλα τα χελωνάκια εκκολάπτονται την ίδια ώρα και κατευθύνονται προς την θάλασσα. Μόνο ένα μικρό ποσοστό (περίπου 1%) θα ξαναγυρίσουν στην παραλία που γεννήθηκαν καθώς θα γίνουν θηράματα πολυάριθμων αρπακτικών.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τι κατέγραψαν οι δυο φίλοι ανοιχτά της περιοχής Σαλάντι στην Αργολίδα:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ