ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Με επιτυχία το Β' Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:40:00 μ.μ. | |
Με επιτυχία το Β' Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Β΄ Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» με τίτλο «Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο ‘’σύντομο’’ ελληνικό 20ό αιώνα», στις 11 και 12 Μαΐου 2018 στην Καλαμάτα, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής κ. Αλέξιος Σαββίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Καθηγητής κ. Νικόλαος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Καθηγητής κ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.

Ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση των εμπλεκομένων φορέων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στο πλαίσιο των ευρύτερων ακαδημαϊκών του δραστηριοτήτων.

Οι ομιλίες των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών Φοιτητών, των Πτυχιούχων, των Διδακτόρων, των ΕΔΙΠ και των μελών ΔΕΠ ήταν πρωτότυπες, εποικοδομητικές και ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες, εισφέροντας το ουσιαστικό στο ιστορικό γίγνεσθαι του σύντομου 20ού αιώνα.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου από το ευρύ φιλίστορο κοινό ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Συνεδρίου
Θανάσης Χρήστου
Αν. Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ