Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Στο προσυνέδριο των αλουμινοσιδηροκατασκευαστών συμμετείχε ο Γιάννης Γκιόλας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:29:00 μ.μ. | |
Στο προσυνέδριο των αλουμινοσιδηροκατασκευαστών συμμετείχε ο Γιάννης Γκιόλας
 Ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας παραβρέθηκε στο προσυνέδριο της πανελλήνιας ομοσπονδίας βιοτεχνών αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, που διοργανώθηκε στο Βουλευτικό το Σάββατο 5 Μαίου από το αντίστοιχο Σωματείο της Αργολίδας.

Το θέμα του συνεδρίου αφορούσε το «Νέο εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ».

Ο Γιάννης Γκιόλας στην ομιλία του ανέφερε ότι Περίπου 55.000 νοικοκυριά μπήκαν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ»

Υπενθύμισε ότι οι αρχικοί πόροι ήταν 350 εκατ. ευρώ και κάλυπταν περίπου 27.000 νοικοκυριά, αυξήθηκαν σε 700 εκατ. ευρώ και μαζί με τα 250 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, ο προϋπολογισμός του προγράμματος διαμορφώνεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ. 

«Το χειρωνακτικό Εξοικονομώ Ι», που εφαρμόσθηκε προ του 2015 από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για να καλύψει αντίστοιχο αριθμό αιτήσεων χρειάστηκε 22 μήνες.
Το τωρινό πρόγραμμα, που είναι αλήθεια ότι εμφάνισε σχετική καθυστέρηση, προετοιμάστηκε όμως σωστά και έγινε μέσα σε τρις εβδομάδες όπως έχει εξάλλου αναφέρει Και ο Υπουργός ΥΠΕΝ κ. Σταθάκης.

«Το εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ » απορρόφησε τελικά 55000 αιτήσεις, ασφαλώς περισσότερες από τις 40000 περίπου που είχαν εγκριθεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄οίκον Ι» της προηγούμενης περιόδου προ του 2015.

Εκτός από την ενίσχυση των νοικοκυριών, σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό έχει η ενεργειακή αναβάθμιση σε δημόσια κτήρια, όπως σχολεία, νοσοκομεία κ.λ.π, με την αξιοποίηση πόρων 2 δισ. ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στην εφαρμογή όλων αυτών των προγραμμάτων θα προκύψει σαφής αύξηση των εργασιών για όλες τις μονάδες αλουμινοκατασκευαστών καθώς και πολλών συναφών επιχειρήσεων.

Για αυτό το πρόγραμμα θα υπάρξουν 15 ξεχωριστές προσκλήσεις από τα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) και από δύο Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ