ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Αργολίδα: Γιόρτασαν την αγκινάρα στα Ίρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. | | |
Αργολίδα: Γιόρτασαν την αγκινάρα στα Ίρια
Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αγροτική παραγωγή των Ιρίων και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχή χρονιά το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στην πλατεία Ιρίων του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, αποτελώντας μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων, που προβάλλουν τη διατροφική αξία, τις φαρμακευτικές ιδιότητες της αγκινάρας αλλά και τις πολλές δυνατότητες μαγειρέματος της που απόλαυσαν οι επισκέπτες της γιορτής.
Ιδιαίτερες γεύσεις, σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές,προσφέρθηκαν στους λάτρεις του φαγητού, υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής με την Στέλλα Κονιτοπούλου.
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιρίων.
Μετά από διαρκείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με φορείς του νομού, το καλοκαίρι του 2018 η αγκινάρα Ιρίων θα συμπεριληφθεί στους κοινοτικούς καταλόγους των προϊόντων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης». Η επωνυμία αυτή θα είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των παραγωγών.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η κ.Νίκη Τσεκούρα για την προσφορά της στο τόπο και ιδιαίτερα στο προϊόν της Αγκινάρας και ο Πέτρος και η Μαρία, ένα ζευγάρι Γάλλων οι οποίοι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο χωριό των Ιρίων όπου έχουν αγοράσει σπίτι και όπως είπαν θεωρούν τα Ίρια το δεύτερο χωριό τους και την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους.
 Στην γιορτή της Αγκινάρας παραυρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός,Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Γκιόλας, οι Αντιδήμαρχοι Γ.Καχριμάνης, Σταύρος Γαβρήλος και Ε. Λεβεντογιάννης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου Σμυρναίου με τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ζέρβα, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Πόπη Καλκούνου, σε θέματα παιδείας Μαρία Ράλλη, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ιρίων Β.Δρούζας και πάρα πολύς κόσμος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ