ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Τα σκουπίδια ενός Ιντερνετ καφέ στο Κουτσοπόδι Αργολίδας αποκάλυψαν το μεγάλο κύκλωμα απατών!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:04:00 μ.μ. | |
Τα σκουπίδια ενός Ιντερνετ καφέ στο Κουτσοπόδι Αργολίδας αποκάλυψαν το μεγάλο κύκλωμα απατών!
«Είμαστε εκατό άτομα οργάνωση και δεν μας πειράζει κανείς», «είμαστε μέλη τσιγγάνικης μαφίας», «τα λεφτά σου τα έφαγα στο καζίνο κλπ.», «δε θα με βρεις ποτέ και ο λογαριασμός που έβαλες τα λεφτά ανήκει σ’ έναν πρεζάκια στον οποίο έδωσα ψίχουλα για να μου δώσει το λογαριασμό του». Σε αυτές τις απειλητικές εκφράσεις προχωρούσαν τα 33 μέλη του κυκλώματος που είχαν προχωρήσει σε 237 εξαπατήσεις πολιτών με την μέθοδο της εικονικής πώλησης μεταχειρισμένων ΙΧ αλλά και άλλων αντικειμένων. 

Με τα κέρδη του κυκλώματος που υπερβαίνουν τα 2.000.000 ευρω. Πρόκειται για την υπόθεση που είχε ερευνήσει το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων και Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και είχαν παρουσιάσει σχετικά στοιχεία προ μερικών ημερών. Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ τα μέλη του κυκλώματος αναρτούσαν σε διαδικτυακές ιστοσελίδες αγγελιών, ψευδείς αγγελίες πώλησης παντός τύπου μεταχειρισμένων οχημάτων και εξαρτημάτων αυτών σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με αυτές της υπόλοιπης αγοράς, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον εκατοντάδων υποψήφιων αγοραστών. 

Προσποιούνταν τους καταξιωμένους επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες στόλου οχημάτων, τα οποία συνήθως «δεν είχαν ανάγκη», για να δικαιολογήσουν την πώλησή τους σε χαμηλή τιμή. Ακόμη παρουσιάζονταν ως εύποροι και προστατευτικοί γονείς, οι οποίοι πωλούσαν όχημα το οποίο χρησιμοποιείται από το παιδί τους σε χαμηλή τιμή, είτε επειδή φοβούνται τροχαίο ατύχημα(κυρίως όταν πωλούσαν μοτοσυκλέτες). Το κύκλωμα υφάρπαζε χρήματα για την πώληση «άσχετων» οχημάτων.

Ωστόσο από την δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα» αποκαλύπτεται ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση του κυκλώματος από την παρακολούθηση ενός Ιντερνετ καφέ στο μικρό χωριό Κουτσοπόδι Αργολίδας όπου πήγαιναν τα μέλη του κυκλώματος για ν αναρτούν εκεί τις παραπλανητικές διαδικτυακές αγγελίες. 

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα βασικότερα στοιχεία οι δραστήριοι αστυνομικοί συνέλεξαν από τον …κάδο απορριμμάτων του Internet café όπου οι απρόσεκτοι δράστες πέταγαν κάρτες sim που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους! Τα σκουπίδια του café, στο Κουτσοπόδι, φαίνεται ότι έσωσαν εκατοντάδες άλλους πολίτες από το κύκλωμα.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, έκτασης 186 σελίδων, ακόμη εντυπωσιάζουν και οι απειλές των μελών του κυκλώματος (οι οποίοι αρχικά ήταν ιδιαίτερα ευγενείς και διαλλακτικοί) προς τα θύματά τους, όταν αυτά αντιλαμβάνονταν την απάτη. Πέρα από τις αναφορές για «τσιγγάνικες μαφίες κλπ», οι ποινικοί έλεγαν στους έκπληκτους πολίτες: «Εχω τρεις νταλίκες λεφτά». «ΕχωΠόρσε Καγιέν και είσαι τυχερός που σου έφαγα τόσα λίγα» …

Εντυπωσιάζουν ακόμη οι αναφορές της ΕΛ.ΑΣ ότι για τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων του ένα αρχηγικό μέλος του κυκλώματος έχει ιδρύσει επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο κινητής τηλεφωνίας και εδρεύει στην Καλλιθέα. Ακόμη ιδιαίτερα πρωτότυπη θεωρείται η επισήμανση στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, ότι μία εκ των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα είχε εκδοθεί σε αλλοδαπό υπήκοο (αχυράνθρωπο) «έχει επισημανθεί ως επικίνδυνος αριθμός ύποπτος για απάτες στην ιστοσελίδα Google». 

Στη διερεύνηση της υπόθεσης χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία που αντλήθηκαν από ιστοσελίδες αγγελιών, από το Facebook αλλά και από την αναζήτηση ηλεκτρονικών ιχνών από υπολογιστές και κινητά…

Πηγή:tovima.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ