Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Το ταξικό εργατικό κίνημα στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:25:00 μ.μ. |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Το ταξικό εργατικό κίνημα στο πλάι του Παλαιστινιακού λαού
Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό την χτεσινή εν ψυχρώ δολοφονία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα τους και μωρά παιδιά. 

Οι τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, οι δολοφονικές επιθέσεις στον Παλαιστινιακό λαό, αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν, βρίσκοντας την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, είναι απαράδεκτη, κατάπτυστη και καταδικαστέα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια ταύτισης του θύτη με το θύμα, στο πρόσφατο κατάπτυστο ψήφισμα της Ε.Ε., που ρίχνει το φταίξιμο για τις δολοφονίες τους, στους ίδιους τους αγωνιστές Παλαιστίνιους.

Καταγγέλλουμε επίσης την πολιτική, οικονομική αλλά και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που διαρκώς αναβαθμίζεται, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Η συγκυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επεμβάσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα κέρδη των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής.

Απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Απαιτούμε:
Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ