ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ναύπλιο: Το Αριστείο Πολιτειακής Αξίας «Ιωάννης Καποδίστριας» απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 μ.μ. | | |
Ναύπλιο: Το Αριστείο Πολιτειακής Αξίας «Ιωάννης Καποδίστριας» απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (βίντεο)
 Στο ιστορικό και πολυθρύλητο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, απονεμήθηκε σε ειδική τελετή από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το Αριστείο πολιτειακής αξίας ''Ιωάννης Καποδίστριας'', το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018.

Το Αριστείο πολιτειακής αξίας ''Ιωάννης Καποδίστριας'' θεσμοθετήθηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποδίδεται σε διακεκριμένες προσωπικότητας, που συνέβαλαν/συμβάλουν με τη γνώση τους και τις πράξεις τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο πρώτος που το παρέλαβε είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ναύπλιο και παρακολούθησε τη Διεθνή Διάσκεψη, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στην αίθουσα της πρώτης βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας απένειμε και το βραβείο «Γ. Τερτσέτης- Α. Πολυζωίδης» εκ μέρους του Δήμου Ναυπλιέων σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Δικαιοσύνης, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Βενετίας, Dr .Gianni Buquicchio και στον Δικαστή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, Πρώην Πρόεδρο του Δι Αμερικανικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή Antonio Augusto Cancado Trindade.
Να σημειωθεί ότι με το βραβείο «Α. Πολυζωίδης - Γ. Τερτσέτης», έχουν ήδη βραβευθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κύριος G. Raimondi και ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης Καθηγητής Χ. Ροζάκης,
Η θεσμοθέτηση των συγκεκριμένων βραβείων ταυτοποιεί το δήμο Ναυπλιέων και τις αντιλήψεις του για την αξία της Δικαιοσύνης και το Δίκαιου.
Στην πανηγυρική τελετή και με φόντο τον Αργολικό κόλπο παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός, Γ.Γκιόλας και Γ.Μανιάτης, εξέχουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο του Ελληνικού και Διεθνούς δικαίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η Περιφέρειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Παναγιώτης Μπούκουρης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πρέσβυς και  καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Στέλιος Περάκης, οι σύνεδροι του 14ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ναυπλιέων, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτητων Αργολίδας Αλκηστη Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, των αστυνομικών και των λιμενικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί άλλοι.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ