Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Μείωση του κόστους Άρδευσης από τον ΤΟΕΒ Ηρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 π.μ. | |
Μείωση του κόστους Άρδευσης από τον ΤΟΕΒ Ηρας
 Όταν η ΔΕΗ δια στόματος του Προέδρου της και Διευθύνοντα συμβούλου Μιχάλη Παναγιωτάκη ανακοινώνει ότι ο ΤΟΕΒ Ηρας στην Αργολίδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα καινοτόμο σύστημα άρδευσης και μελετάται η εφαρμογή του σε όλους τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων τότε έχουμε πραγματικά υπέρβαση στα καθιερωμένα.

Στον ΤΟΕΒ Ηρας Αργολίδας όχι μόνο πέτυχαν την μείωση του κόστους στην άρδευση αλλά παράλληλα κατάφεραν να κερδίσουν το αύριο υλοποιώντας το όραμά τους μέσα από διαδικασίες που προκαλούν θαυμασμό. Αντιμέτωποι όπως χιλιάδες παραγωγοί με το πρόβλημα ζήτησαν στήριξη και λύση από την επιστήμη και από τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε σε απόλυτο βαθμό.

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γιώργος Πλατής δήλωσε: «Σε ένα μήνα το αργότερο, μόλις ολοκληρωθεί το έργο σύνδεσης του Αντλιοστασίου με την Κεντρική Διώρυγα Αναβάλου για την τροφοδοσία του με νερό και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση δυστυχώς, θα ξεκινήσει η άρδευση σε 4500 στρέμματα.»

Έργο


Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πειραμάτων επεσήμανε ότι : «λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα -μετεωρολογικά & εδαφολογικά κ.ά.-, μπορούμε να έχουμε 36% οικονομία σε νερό και κατά συνέπεια σε ενέργεια & χρήματα.

Σε παραγωγή 5.600κιλά πορτοκάλια/στρέμμα, αντί να καταναλώσουμε 550 μ3 νερού ανά στρέμμα καταναλώσαμε για τα ίδια κιλά 350μ3/στρμ.!!!

Είχαμε δηλαδή 36% μείωση κόστους παραγωγής από την άρδευση, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ!

Όλα αυτά που έχουμε κάνει έως σήμερα, έγιναν χωρίς δανεισμό, με την οικονομική συμμετοχή των παραγωγών μελών μας (150 ευρώ το στρέμμα), και πρέπει να πούμε πως χωρίς αυτή τη συμμετοχή δεν θα είχε ξεκινήσει.»

Πρίν φθάσει σε αυτό το σημείο ο ΤΟΕΒ Ηρας είχε πετύχει :Κατασκευή δικτύου 25 χλμ δαπάνης 1 εκ.€ και την κατασκευή Αντλιοστασίου με πιστώσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου , προϋπολογισμού 1,3 εκ.€ Τέλος μέσα από το Πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης εξασφαλίσανε 200 βάνες/μετρητές νερού

Γιώργος Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ