Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Π. Καμμένος προς Γ.Μανιάτη : Το ΚΕΜΧ είναι επιχειρησιακά αναγκαίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. | |
Π. Καμμένος προς Γ.Μανιάτη : Το ΚΕΜΧ είναι επιχειρησιακά αναγκαίο
«Το ΚΕΜΧ Ναυπλίου είναι επιχειρησιακά αναγκαίο», δηλώνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Καμμένος, σε απάντησή του προς τον καθ. Γιάννη Μανιάτη, σε συνέχεια σχετικής ερώτησής του με την οποία ζητούσε να παραχωρηθεί το ΚΕΜΧ στο Δήμο Ναυπλιέων και την τοπική κοινωνία. 

Ο Γ. Μανιάτης στην ερώτησή του είχε επισημάνει, εκτός των άλλων, το ομόφωνο ψήφισμα του Δήμου Ναυπλιέων για παραχώρηση του χώρου στον Δήμο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Διοικητικό πάρκο (Δήμος – Περιφέρεια, κ.λπ), για τη στέγαση υπηρεσιών (πυροσβεστική, ΔΕΗ, κ.λπ.), για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, αθλητικών δραστηριοτήτων, για χώρους πρασίνου και αναψυχής, κ.ά., απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλη χρήση ή παραχώρηση σε τρίτους.

Στην απάντησή του προς τον Γ. Μανιάτη, ο Π. Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά: «… τα στρατόπεδα ΚΕΜΧ Ναυπλίου και Πεδίο Βολής του ΚΕΜΧ Ναυπλίου δεν υπάγονται στην παρούσα φάση στον πίνακα των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, καθόσον εξακολουθούν να είναι επιχειρησιακά αναγκαία…».

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της απάντησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς και η σχετική ερώτηση του Γ. Μανιάτη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ