ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ανδριανός: Χρειάζεται μια πολιτική που αντιλαμβάνεται την επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα ως οξυγόνο της οικονομίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:20:00 μ.μ. | | | |
Ανδριανός: Χρειάζεται μια πολιτική που αντιλαμβάνεται την επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα ως οξυγόνο της οικονομίας
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στο Προσυνέδριο των Κατασκευαστών στο Ναύπλιο. Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτού του πολύ ενδιαφέροντος και χρήσιμου συνεδρίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που καταδεικνύει τη δυναμική του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου και των ανθρώπων του, την αποφασιστικότητά σας να κερδίσετε τη μάχη με την κρίση και τις βαριές της συνέπειες που έπληξε έντονα μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων που έχουν σχέση με την οικοδομή.

Σ' αυτή τη μάχη, υπάρχουν βεβαίως σημαντικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ΄ οίκον και τις υπόλοιπες δράσεις που ενθαρρύνουν την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων που διατίθενται γι' αυτό το σκοπό, και συνεπάγεται βεβαίως την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για τους ιδιοκτήτες και κατοίκους, και ταυτόχρονα δημιουργούν έργο σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Είναι γι' αυτό απαραίτητο η πολιτεία να αντιλαμβάνεται πλήρως και έμπρακτα τη μεγάλη σημασία αυτών των δράσεων και αν μη τι άλλο, να μη δημιουργεί αχρείαστα προβλήματα στους επαγγελματίες και τους δικαιούχους, που έρχονται να προστεθούν στους συχνά απαγορευτικά υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που γονατίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες συνολικά.

Δυστυχώς, η ταλαιπωρία και η αβεβαιότητα δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά, καθώς μετά από αναμονή τριών χρόνων για την έναρξη του τελευταίου προγράμματος και μετά από επανειλημμένες αναβολές, είδαμε ξανά προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα που υποδέχεται τις αιτήσεις των υποψήφιων δικαιούχων.

Και βεβαίως ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων των οποίων η ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας είχε εγκριθεί με το προηγούμενο πρόγραμμα, τελικά έμεινε εκτός .

Όλα αυτά τα προβλήματα, σε συνδυασμό με τα καθαυτό τεχνικά προβλήματα της πλατφόρμας καταδεικνύουν προχειρότητα με αποτέλεσμα τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία των επαγγελματιών και δικαιούχων

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαία τόσο η διόρθωση αυτών των αδυναμιών, με έναν ευρύτερο σχεδιασμό και φορολογικά κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη συντήρηση των γηρασμένων κτηρίων όσο και η ριζική αλλαγή προσανατολισμού ώστε η πραγματική οικονομία να ξαναπάρει μπρος και οι κατασκευές να αναλάβουν ξανά το ρόλο τους ως μια ακόμη ατμομηχανή της ανάπτυξης. Και βεβαίως δεν μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις χρόνων στις πληρωμές από τα σχετικά προγράμματα.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια πολιτική που αντιλαμβάνεται την επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα ως οξυγόνο της οικονομίας και όχι απλώς ως αφορμή υπερφορολόγησης και επιβολής άλλων βαρών, μια πολιτική που αντιλαμβάνεται τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ευημερίας και τις διασφαλίζει στην πράξη.

Είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπέρμετρη φορολόγηση των ακινήτων που δεν αφήνει περιθώρια εκκίνησης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, πρωτοβουλίες όπως αυτή έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί εμπλουτίζουν τη δημόσια συζήτηση με επιχειρήματα, προτάσεις και λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και αντανακλούν σε ολόκληρη την πραγματική οικονομία και την κοινωνία μας.

Μ' αυτές τις σκέψεις, θέλω για μια ακόμη φορά να σας συγχαρώ για τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου  και να σας ευχηθώ υγεία, καλή δύναμη και καλές δουλειές”.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ