Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Διήμερο Τιμητικό Αφιέρωμα στον Βασίλη Χαραμή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. | |
Διήμερο Τιμητικό Αφιέρωμα στον Βασίλη Χαραμή
Πριν από επτά χρόνια, στις 27 Μαΐου 2011, έσβησε στην πόλη μας το φωτεινό άστρο του Βασίλη Χαραμή, που πάνω από εβδομήντα έτη φώτιζε το μουσικό στερέωμα του Ναυπλίου. 

Ο Βασίλης Χαραμής, γεννημένος το έτος 1909, προσέφερε στην πόλη την μουσική διάσταση και προοπτική. Ίδρυσε την Ναυπλιακή χορωδία, ανέλαβε την θέση του αρχιμουσικού στην Φιλαρμονική Ναυπλίου και ίδρυσε την χορωδία Λυγουριού. Ακούραστος εργάτης και εραστής της μουσικής και της παιδείας της, υπηρέτησε ως καθηγητής και Διευθυντής του Γυμνασίου Ναυπλίου. 
Από το σχολείο ο «Δάσκαλος» αντλούσε τα νιάτα των μαθητών και τις φωνές τους, στελεχώνοντας την Ναυπλιακή χορωδία και την Φιλαρμονική με νέο αίμα, με νέα ταλέντα, με διαδόχους της Αναπλιώτικης μουσικής παιδείας. Ίσως η τελευταία πνοή του δάσκαλου βγήκε με τις συγχορδίες του Βέρντι, όπως τον αποχαιρέτησαν οι μαθητές του πριν κρυφτεί για πάντα στο βασίλειο του κάτω κόσμου.

Το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Μαΐου 2018 ο Βασίλης Χαραμής ίσως διευθύνει από την θέση του μαέστρου και αρχιμουσικού, σύνολα, ήχους και νότες που θα ακουστούν στο Τριανόν και στο Βουλευτικό…

Ίσως ο Βασίλης Χαραμής περιδιαβεί και θυμηθεί, από φωτογραφίες που θα εκτεθούν, την διαδρομή του.

Ίσως …
Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» θα είναι εκεί, τιμώντας με την οικογένειά του την πορεία και την προσφορά του στην Ναυπλιακή κοινωνία.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ