Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Ανδριανός για την επέτειο της εκτέλεσης Ελλήνων πατριωτών στις Λίμνες: Κρατάμε, όπως έχουμε χρέος, ζωντανή την ιστορική μνήμη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:41:00 μ.μ. | |
Ανδριανός για την επέτειο της εκτέλεσης Ελλήνων πατριωτών στις Λίμνες: Κρατάμε, όπως έχουμε χρέος, ζωντανή την ιστορική μνήμη
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής επ’ αφορμή της επετείου της μαρτυρικής εκτέλεσης Ελλήνων πατριωτών στις Λίμνες. Ο κ. Ανδριανόςμεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των εκτελεσθέντων στις Λίμνες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τον Μάιο του 1944.


Κρατάμε, όπως έχουμε χρέος, ζωντανή την ιστορική μνήμη αυτής της φρίκης, της οποίας τα σημάδια είναι ακόμη εμφανή στις οικογένειες των μαρτύρων. Και ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε εν ονόματί τους έναν συνεχή διμέτωπο αγώνα:

Πρώτον, εναντίον του ολοκληρωτισμού, εναντίον κάθε ιδεολογίας που εκμηδενίζει τον άνθρωπο θεωρώντας τον μέσο για την επίτευξη άλλων σκοπών. Κι αυτό γιατί είναι λάθος να θεωρούμε τη δημοκρατία ως δεδομένη, ιδιαίτερα μάλιστα σε εποχές όπως η σημερινή που -κι εδώ υπάρχει ευθύνη και της Ευρώπης- αποδυναμώνεται δραματικά το κοινωνικό κράτος, ανοίγοντας το πεδίο για κάθε είδους ολοκληρωτισμούς.

Και δεύτερον, τον αγώνα για την ολοένα και αποτελεσματικότερη εμπέδωση της εθνικής μας ασφάλειας και ακεραιότητας, τον αγώνα για την Ελλάδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας, της ευημερίας και της αλληλεγγύης, συνεχίζοντας το διαχρονικό όραμα που συνέχει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες κάθε εποχής, το όραμα που ενέπνεε και τους πατριώτες τη μνήμη των οποίων τιμάμε σήμερα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ