ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Τουρίστριες στο Ναύπλιο συνάντησαν μεγάλο φίδι - Αγρότης ανέλαβε την απομάκρυνσή του (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. |
Τουρίστριες στο Ναύπλιο συνάντησαν μεγάλο φίδι - Αγρότης ανέλαβε την απομάκρυνσή του (βίντεο)
Τρεις τουρίστριες από την Αμερική βρήκαν ένα φίδι το είδος Σαπίτη κάτω από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στην περιοχή Λευκάκια στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα την Τρίτη 29 Μαΐου 2018.

Τις τουρίστριες βοήθησε, πιάνοντας το φίδι ο αγρότης Άρης Τσιρίκος από την περιοχή. Όπως τονίζει ο ίδιος ο αγρότης , πρόκειται για ένα είδος φιδιού που είναι τελείως ακίνδυνο.
Το μήκος του φιδιού έφτανε περίπου τα 1,50 μέτρα. Είναι ένα ημερόβιο, συνηθισμένο φίδι που κινείται πολύ γρήγορη ,κολυμπά, σκαρφαλώνει και χαρακτηρίζεται για την καλή του όραση.
Ζευγαρώνει τον Απρίλιο ή το Μάιο και το θηλυκό γεννά 4-20 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται μετά από 2 μήνες. Τρέφεται κυρίως με σαύρες, αλλά και με τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια καθώς και με φίδια.
Ο αγρότης αφού ησύχασε τις τουρίστριες άφησε και πάλι ελεύθερο το φίδι στο φυσικό του περιβάλλον. Ο Σαπίτης αν νιώσει ότι απειλείται θα αμυνθεί σθεναρά, θα δαγκώσει αν πιαστεί ή πατηθεί.
Ακόμη όμως κι αν καταφέρει έγχυση δηλητηρίου σε άνθρωπο, αυτό είναι ασθενές και δεν αποτελεί κίνδυνο και συνήθως υποχωρούν σε μερικές ώρες, δίχως ιατρική αγωγή. Προστατεύεται από την Ελληνική νομοθεσία (Π.Δ. 67/81) και αναφέρεται στο Παράρτημα ΙΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ