ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Σκληρός και με πλούσια δράση στην Αργολίδα ο Αλβανός βαρυποινίτης που απέδρασε από το λιμάνι του Πειραιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 μ.μ. | |
Σκληρός και με πλούσια δράση στην Αργολίδα ο Αλβανός βαρυποινίτης που απέδρασε από το λιμάνι του Πειραιά
Στην Εισαγγελία Πειραιά απεστάλη, χθες, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των έξι αστυνομικών του Μεταγωγών Χανίων οι οποίοι συμμετείχαν στην προχθεσινή μεταφορά έντεκα κρατουμένων, κατά την οποία, ενόσω ακόμα βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά, απέδρασαν τέσσερις από αυτούς, με συνέπεια να διαφεύγουν δύο επικίνδυνοι κακοποιοί που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια για δολοφονίες.

Οι αστυνομικοί είχαν παραλάβει τους κρατουμένους από τις φυλακές Κορυδαλλού, για να τους μεταφέρουν στην Κρήτη. Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ κι ενώ όλοι οι κρατούμενοι είχαν αποβιβαστεί από την κλούβα και είχαν μπει στο καράβι, τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να λύσουν τις χειροπέδες τους και να αποδράσουν.

Ο ένας συνελήφθη μέσα στον χώρο του λιμανιού Πειραιά, ενώ ο δεύτερος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός και συνελήφθη. Κατάφεραν, όμως, να διαφύγουν οι υπόλοιποι δύο, οι οποίοι θεωρούνται από τους αστυνομικούς αρκετά επικίνδυνοι, αφού είναι καταδικασμένοι για ανθρωποκτονίες.

Ο ένας είναι ένας 35χρονος Αλβανός γνωστός ως «Νίκο», ο οποίος, έπειτα από εντολή ημεδαπού κακοποιού στις 29 Νοεμβρίου 2011, σκότωσε στην Καλαμάτα έναν 35χρονο ομοεθνή του και τον μόλις 2,5 χρόνων γιο του. Προκειμένου, δε, να συλληφθεί στο Πόρτο Ράφτη, χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από τα ΕΚΑΜ.

Ο δεύτερος είναι ένας 30χρονος επίσης Αλβανός, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 είχε σκοτώσει ιδιοκτήτη ψιλικών στην Ελευσίνα και, έναν μήνα πριν από αυτό, σε ληστρική εισβολή, είχε ξυλοκοπήσει ηλικιωμένη στον Ασπρόπυργο, η οποία υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα στα τραύματά της.

Στις αρχές του 2015, είχε αποδράσει από τα κρατητήρια της Κορίνθου όπου κρατούνταν για κλοπές και ληστείες, ενώ τελικά συνελήφθη τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στη Λιβαδειά. 

Εκτός από τις ανθρωποκτονίες, φέρεται να έχει διαπράξει 80 ληστείες και κλοπές σε Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Κορινθία, Αρκαδία και Αργολίδα, ενώ στο Αργος, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, δεν δίστασε να χτυπήσει με το αμάξι του το δικό τους και να διαφύγει.

Για την υπόθεση της απόδρασης, εκτός από τη δικογραφία διατάχθηκε και ΕΔΕ, προκειμένου να απαντηθεί το βασικό ερώτημα, γιατί για την επιχείρηση μεταγωγής των 11 κρατουμένων, καθώς και για τη φύλαξή τους είχαν κινητοποιηθεί μόνο οι έξι αστυνομικοί των Χανίων και δύο ακόμη που βρίσκονταν στην κλούβα.

Φώτο αρχείου ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ