ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η φωτογραφία της ημέρας: Οχιά - Το πιο επικίνδυνο φίδι στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. |
Η φωτογραφία της ημέρας: Οχιά - Το πιο επικίνδυνο φίδι στην Ελλάδα
Η οχιά ανήκει στην οικογένεια Viperidae, είναι ουσιαστικά το μόνο δηλητηριώδες φίδι που ζει στην Ελλάδα και αν επιτεθεί σε άνθρωπο πρέπει άμεσα να πάει στο νοσοκομείο, γιατί διαφορετικά μπορεί και να πεθάνει.


Υπάρχουν και άλλα δυο είδη δηλητηριώδους φιδιού στην Ελλάδα, αλλά με πολύ πιο αδύναμο δηλητήριο και που δύσκολα μπορούν να δαγκώσουν άνθρωπο.
Το μήκος της φτάνει το ένα μέτρο, έχει αισθητά πιο χοντρό κεφάλι από το σώμα της και μικρή ουρά. όταν απειλείται βγάζει ένα συριγμό προειδοποιητικό, κάτι που βοηθά για να την αντιληφθούμε εγκαίρως.

Προτιμά να ζει σε μάντρες, χαλάσματα σπιτιών και σε περιοχές γενικά με πέτρες και κλαδιά. Δεν είναι σπάνιο να βρεθεί και κοντά σε κατοικίες, κάτι που το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο. Το χειμώνα πέφτει σε χειμερία νάρκη, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάρτιο.
Η τροφή της αποτελείται από μικρά θηλαστικά, σαύρες και άλλα μικρά ζώα, όπως τα πουλιά, τα οποία θανατώνει με το δηλητήριο που βγάζει από τα δυο σωληνωτά δόντια που έχει στο μπροστά μέρος του στόματος της, τα οποία είναι μακρύτερα από τα υπόλοιπα δόντια της. Γεννά 10 μέχρι 20 αυγά τον Αύγουστο. Τα μικρά από την στιγμή που γεννούνται έχουν δηλητήριο.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ