ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Λύκειο Ελληνίδων Άργους: Στον απόηχο της «Μεγάλης Γιορτής»…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:24:00 μ.μ. | |
Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Άργους: Στον απόηχο της «Μεγάλης Γιορτής»…
 Το Λύκειο των Ελληνίδων, Παράρτημα Άργους διοργάνωσε με επιτυχία τη «Γιορτή Ελληνικών Χορών» που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, από το 1994, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα, το Δήμο Άργους Μυκηνών – ΚΕΔΑΜ και το Επιμελητήριο Αργολίδος φέτος. Μία εκδήλωση θεσμός, η 12η συνάντηση Λυκείων των Ελληνίδων από κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Το τοπικό παράρτημα συμμετέχει στον λαμπρό εορτασμό του πολιούχου μας, Αγίου Πέτρου, τονώνει την τοπική οικονομία και μεταφέρει ανόθευτο το ηχόχρωμα, τις φορεσιές και τα τραγούδια κάθε περιοχής μέσα από τους κατεξοχήν θεματοφύλακες του λαϊκού μας πολιτισμού, τα κατά τόπους Λύκεια των Ελληνίδων. 
Πάντοτε με την υλική και ηθική υποστήριξη και συνεργασία από την τοπική αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή ενότητα Αργολίδος, την ΚΕΔΑΜ και το Επιμελητήριο Αργολίδος, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδίας. Χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Φέτος είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε κοντά μας τα παραρτήματα των Λυκείων των Ελληνίδων από την όμορφη Μακεδονία μας, το Λύκειο Καβάλας, το Λύκειο του Πύργου και το Λύκειο του Κιάτου. 
Το Λύκειο των Ελληνίδων του Πύργου είναι από τα παλαιότερα, με έτος ιδρύσεως το 1922, το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας το 1945, το οποίο πρόσφατα βραβεύτηκε από το Κεντρικό Λύκειο Αθηνών ως ένα από τα Λύκεια με ενεργό δράση και προσφορά κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, και το Λύκειο των Ελληνίδων Κιάτου με έτος ιδρύσεως το 2007. Ευχαριστούμε από καρδίας τις προέδρους κα Φιλιππίδου, κα Καλαμπόκα, κα Φιλίππου καθώς και τους δασκάλους και τους χορευτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βρέθηκαν στην πόλη μας, το Άργος.

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας μας παρέσυρε σε ένα γλέντι από την περιοχή της Φλώρινας, μία άψογη καθόλα παρουσίαση του τοπικού ηχοχρώματος με τη συνοδεία του Δημ. Κατσίβελου στην τρομπέτα (χάλκινα), χαρακτηριστικό όργανο της περιοχής. Οι φορεσιές άψογες και οι γοργοί ρυθμοί και τα βήματα γέμισαν τη σκηνή. 
Το Λύκειο των Ελληνίδων του Κιάτου μας ταξίδεψε με τον βαρύ ήχο του κλαρίνου του Θοδωρή Τασούλα στα ψηλά βουνά της ηπείρου μας «στην Άρτα και στα Γιάννενα που είναι πρώτα στις τέχνες και τα γράμματα…», αργοί, επιβλητικοί, μεγαλόπρεποι χοροί, με φορεσιές από την περιοχή των Ιωαννίνων και του Μετσόβου.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου παρουσίασε χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο. Ακούσαμε για πρώτη φορά και δύο τοπικά δημοτικά τραγούδια από την περιοχή της Ηλείας. Οι φορεσιές από την περιοχή της Τσακωνιάς και της Τεγέας μα περισσότερο η ανδρική φουστανέλα και ο γνώριμος ήχος των κλαρίνων ξεσήκωσαν το πολυπληθές κοινό, που καταχειροκρότησε όλα τα χορευτικά τμήματα. 
Το Λύκειο των Ελληνίδων του Άργους παρουσίασε χορούς από την ανατολική και δυτική Θράκη όπως ανέφερε κι ο δάσκαλός μας Βασ. Δημητρόπουλος. Η πολυπληθής ομάδα με φορεσιές από τις περιοχές του Καβακλί και των Μεταξάδων σε μία πανδαισία χρωμάτων υπό τους ήχους της γκάιντας του Δημ. Μπάκου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της.

Ευχαριστούμε από καρδίας όλους, όσοι βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση αυτής της Γιορτής, τους επαγγελματίες της περιοχής μας που συνεργαστήκαμε, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ και το Επιμελητήριο Αργολίδος,

- την ορχήστρα του Γιάννη Παυλόπουλου,

- το ξενοδοχείο «Μορφέας»,

- την κα. Χριστίνα Βασιλείου,

- τις γραφικές τέχνες «Μαγκλάρας»,

- τον Πάρη Βασιλάκο,

- τον Βασίλη Μαρκάκη,

- τον Παν. Καραμούτζο,

- την Οινοποιία Παπαντώνη,

- την κα Ουρανία Σκίκου,

- το πρώτο σύστημα Προσκόπων Άργους,

- τους εργάτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στις κυρίες του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους που κυριολεκτικά εδώ και μήνες ζούσαν στους ρυθμούς αυτής της γιορτής. Η καθεμία στον τομέα της βοήθησε στην άψογη διοργάνωση, παρουσίαση, υποδοχή και φιλοξενία όλων των καλεσμένων. Από τη γραμματεία, την ιματιοθήκη, την κοσμητεία, το χορευτικό… ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά αποτελούν τις βασικές αρχές του Λυκείου των Ελληνίδων.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας, τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Νεκτάριο, τον Βουλευτή Αργολίδος κ. Γ. Ανδριανό, την πολιτευτή Αργολίδος κα Σόνια Κρίγγου, την Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑΜ κα Ελισάβετ Δήμα, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημ. Κρίγγο, τον πρόεδρο της επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παν. Σκούφη, τα μέλη από τις αντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων πόλεων Abbeville Γαλλίας, Επισκοπής Κύπρου, Βέροιας. 
Ευχόμεθα από καρδίας ο Άγιος Πέτρος, Επίσκοπος Άργους, να σκέπει και να φρουρεί την πόλη του και να μας αξιώνει να εορτάζουμε πανηγυρικά κάθε χρόνο τη γιορτή του.

Για το Δ.Σ.
Ευτυχία Δημοπούλου-Κώρου
Πρόεδρος Λ.τ.Ε.ΑΡ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ