ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Τριήμερο Υπαίθριο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:14:00 π.μ. | |
Τριήμερο Υπαίθριο Σεμινάριο για  εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της Αργολίδας
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, στο πλαίσιο του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Κ.Π.Ε.) - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες ΜΕΤ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργανώνει Τριήμερο Υπαίθριο Σεμινάριο Ενηλίκων, στις 1, 2 και 3 Ιουλίου 2018, με θέμα: «Προσεγγίζοντας το φυσικό περιβάλλον του Πάρνωνα» 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Καστρίου: Αχαΐας, Γ’ Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας (5 από κάθε διεύθυνση): 

Στόχοι του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες 
-να γνωρίσουν το οικοσύστημα του Πάρνωνα, να παρατηρήσουν τη βιοποικιλότητα και να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση των διαφόρων μορφών ζωής, 
-να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, οικολογικής ισορροπίας και βιώσιμης ανάπτυξης, 
-να διερευνήσουν διάφορες τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος για το σχεδιασμό ενός παιχνιδιού ρόλων, 
-να εξοικειωθούν με εικαστικές τεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από το φυσι- κό περιβάλλον, 
-να αντλήσουν ευχαρίστηση μέσα από την επαφή τους με τη φύση και με τους άλλους. 

Στο σεμινάριο όλες οι επιμορφωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο φυσικό περιβάλλον. Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει με έξοδα του ΚΠΕ Καστρίου στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στον Πάρνωνα και σε σκηνές δύο ατόμων. 

Το ΚΠΕ παρέχει τις σκηνές (όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τις δικές τους), υπνό- σακους, στρώμα δαπέδου και ντουσιέρες με νερό σε πλαστικές θήκες.

 Στο καταφύγιο υπάρχει 1 κοινόχρηστη κουζίνα, 2 WC και ένα υπαίθριο (με κρύο νερό) ντους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους: σκεύη τροφής, καπέλα, σάκους πλάτης, φανούς νύχτας, κατάλληλα ρούχα και υποδήματα. 

Για την καλύτερη οργάνωση και εφαρμογή του σεμιναρίου θα συνταχθούν ομάδες εργασίας-εθελοντών για τα αυτοδιαχειριζόμενα γεύματα, τη μεταφορά αγαθών και υλικών, και την καθαριότητα. 

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους. Το ΚΠΕ Καστρίου δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησής τους. Η απόσταση του Καταφυγίου από το Καστρί (το οποίο απέχει 27 χλμ. από την Τρίπολη) είναι περίπου 30 χλμ. και όλος ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. 

Το ΚΠΕ θα καλύψει την ημιδιατροφή των συμμετεχόντων για όλες τις μέρες, εκτός της τελευταίας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τρόφιμα για τα υπόλοιπα γεύματα. Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών του σεμιναρίου θα καλυφθούν από το ΤΔΥ του ΚΠΕ Καστρίου. 

Αιτήσεις συμμετοχής: 
Οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής και να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών τους μέχρι την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018. 

Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν στο ΚΠΕ Καστρίου, μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα δηλώ- σουν συμμετοχή. 

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν Βεβαίωση Συμμετοχής στο Σεμινάριο. 

Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μετά τη συγκέντρωση των ονομάτων των συμμετεχόντων και, μαζί με τους τελικούς πίνακες των Συμμετεχό- ντων (Τακτικών & Αναπληρωματικών), θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του ΚΠΕ Καστρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός από τη μία Διεύθυνση θα καλυφθεί από την άλλη. 

Ενδεικτικό πρόγραμμα 

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στο χώρο του Καταφυγίου του ΕΟΣ Σπάρτης του Πάρνωνα την Κυριακή 1-7-2018 στις 11:00 και θα λήξει την Τρίτη στις 14:00. 

Θα δοθεί δυνατότητα για δωρεάν διανυκτέρευση από το Σάββατο σε όσους έλθουν από μακριά. 

1-7-2018 πρωί: Υποδοχή - Καλωσόρισμα - Ενεργοποίηση 5 αισθήσεων - Τυφλή πορεία - Παιχνίδι ξωτικού. Eργαστήρι: "Ελάτε να γνωριστούμε" (Ενεργοποίηση - Επικοινωνία Ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης - Δέσιμο Ομάδας - Χαλάρωση)

 1-7-2018 απόγευμα: Εργαστήρι "Άνθρωπος και Περιβάλλον ή Περιβάλλον και Άνθρωπος;" (Ενεργοποίηση ομάδας - Καθοδηγούμενη φαντασία - Δημιουργίa δρώμενου) 

1-7-2018 βράδυ: Νυχτερινή Πορεία «Περπατώ, περπατώ μες στο δάσος, όταν κι ο λύκος είναι εδώ». 

2-7-2018 πρωί: α) Πορεία από τη Σίταινα στον Πλάτανο (Μπάνιο στο ποτάμι). Αναγνώριση, φωτογράφιση και συλλογή δειγμάτων φυτών. Δημιουργία φυτολογίου και παρουσίασης. Ή β) Πορεία από το Καταφύγιο στο Οροπέδιο και στην κορυφή του Πάρνωνα. Αναγνώριση, φωτογράφιση και συλλογή δειγμάτων φυτών. Δημιουργία φυτολογίου και παρουσίασης. 

2-7-2018 απόγευμα: «Βγάζω τη μάσκα... με οδηγό τα 4 στοιχεία της φύσης». 

2-7-2018 βράδυ: Αστροπαρατήρηση - Παρατήρηση πλανητών με τηλεσκόπιο - Δρώμενα με θέμα τη μυθολογία των αστερισμών 

3-7-2018 πρωί: Εκπαιδευτικό orienteering - Αξιολόγηση - Αποχαιρετισμός - Κλείσιμο ομάδας. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : - Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Καστρίου, - Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση», - Θεατροπαιδαγωγοί: Χολέβα Νάσια και Μολογούση Σόνια, - «Ομάδα Φυλλαράκι» από τους Εκπ/κούς Α/βαθμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας Βάλια Τσαγκαράκη (Δασκάλα- Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού), Γιώτα Βγενοπουλου (Δασκάλα) και Μαρία Φαρμάκη (Δασκάλα). 

Με εκτίμηση 
Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Καστρίου Καζακώνη Πηνελόπη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ