ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Μπαξεβανάκης από την Αργολίδα: Βούληση του Υπουργείου είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο τα ΕΠΑΛ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | |
Μπαξεβανάκης από την Αργολίδα: Βούληση του Υπουργείου είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο τα ΕΠΑΛ
Η σημασία της επαγγελματικής εκπαίδευσης αναδείχθηκε στη διάρκεια ημερίδας που έγινε σήμερα το απόγευμα στην Αργολίδα. Διοργανωτές ήσαν τα ΕΠΑΛ Άργους, Ναυπλίου , Κρανιδίου και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση έδωσε το "παρών" ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκης στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η επαγγελματική εκπαίδευση.
Τόσο στην ομιλία του όσο και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Τρίπολης ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην επίπονη προσπάθεια τριών χρόνων προκειμένου η επαγγελματική –τεχνική εκπαίδευση να αναβαθμιστεί, να αποκτήσει κύρος και προοπτική , σε μια μάλιστα πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα .

Όπως τόνισε ο κ.Μπαξεβανάκης ΄΄η παρουσία του στην ημερίδα σηματοδοτεί το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας για τον τομέα αυτό, επισήμανε το νέο πρόγραμμα σπουδών που εκπονείται ΄΄ και δήλωσε ότι ΄΄βούληση του Υπουργείου είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο τα ΕΠΑΛ που ,μέσα από το πρόγραμμα ΄΄Μαθητεία΄΄ , ανοίγουν δρόμους πρακτικής εξάσκησης στους μαθητές, ώστε πιο έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας΄΄.
Στη διάρκεια της ημερίδας υπεύθυνοι των ΕΠΑΛ του νομού Αργολίδας αναφέρθηκαν στους επί μέρους τομείς, σε διάφορα προγράμματα που υλοποιούνται , καθώς και σε διακρίσεις που έχουν αποσπάσει τα σχολεία τους.

Στο χώρο της ημερίδας παρουσιάστηκαν εργασίες-κατασκευές των μαθητών διαφόρων τομέων όπως πχ. Ηλεκτρολογία, πληροφορική, εφαρμοσμένες τέχνες κλπ.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος ,ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημ. Καμπόσος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Παν. Πετρόπουλος, πολλοί καθηγητές , μαθητές , απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και πολλοί γονείς.

Ρεπορτάζ : Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ