ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Το Ναύπλιο γιορτάζει την "Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. | |
Το Ναύπλιο γιορτάζει την "Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων"
 Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, Μουσεία και χώροι Τέχνης στο Ναύπλιο γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων!  Οι επιτυχείς διοργανώσεις του ευρωπαϊκού αυτού εορτασμού που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με την συνεργασία όλων των μουσείων και χώρων τέχνης της πόλης του Ναυπλίου με την υποστήριξη του δήμου Ναυπλιέων, έχουν δημιουργήσει ήδη ένα θεσμό για την Αργολική Πρωτεύουσα.

Μουσεία και χώροι Τέχνης της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους ως αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και σας υποδέχονται με ζωντανή μουσική και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη...

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων.

Τα μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας.

Επιπλέον, ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνική αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών, προσφέροντας πολλαπλές οπτικές και αναγνώσεις.

Στο φετινό πρόγραμμα θα συνεργαστούν τα παρακάτω μουσεία και χώροι τέχνης του Ναυπλίου: 

-Αρχαιολογικό Μουσείο
-Δημοτική Πινακοθήκη –Βουλευτικό
-Εθνική Πινακοθήκη –Παράτημα Ναυπλίου
-Εκθεσιακός χώρος AlphaBank
-Μουσείο παιδικής ηλικίας «Σταθμός»
-ΠΛΙ, Φουγάρο και Πολεμικό Μουσείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ