Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Η Π.Ε. Αργολίδας συμμετέχει στον Β΄ κύκλο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:43:00 μ.μ. |
Η Π.Ε. Αργολίδας συμμετέχει στον Β΄ κύκλο του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους
 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου/ Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας συμμετέχει εκ νέου στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ – FEAD).

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή/και Βασική Υλική Συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεών τροφίμων.

Το ΤΕΒΑ στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα για την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ωφελούμενων(εξατομικευμένη προσέγγιση, συμβουλευτική, διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού, δραστηριότητες για τα παιδιά).

Το ΤΕΒΑ στοχεύει στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ενισχύει την κοινωνική ένταξη και προάγει την κοινωνική συνοχή.

Στην Ελλάδα ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ είναι οι αποδέκτες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους

· Τρόφιμα (Αμυλούχα Προϊόντα, Γαλακτοκομικά προϊόντα , Είδη οπωροπωλείου, Είδη παντοπωλείου, Είδη κρεοπωλείου) μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη).

· Είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (είδη οικιακού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός ).

Για την υποστήριξη των ωφελούμενων του προγράμματος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Συντονιστής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Αργολίδας εκπόνησε και υπέβαλλε προς έγκριση από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, Αίτηση Χρηματοδότησης / Τεχνικό Δελτίο Πράξης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018 -2019,  για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, προϋπολογισμού 1.014.164,80 ευρώ με αριθμό ωφελούμενων 3.753 άτομα.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μέσω της ένταξης τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας συμμετέχουν οι κάτωθι φορείς:

«ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ»
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ»
«ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»
«ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ»
«ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»
«ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ»

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ